Home GÜNCEL İZNİK BELEDİYESİNDEN BASKETBOL ATAĞI…

İZNİK BELEDİYESİNDEN BASKETBOL ATAĞI…

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2016 10:10
5 min read
İZNİK BELEDİYESİNDEN BASKETBOL ATAĞI… için yorumlar kapalı
0

bld_8597İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun ve Yeni Nesil Tofaş Proje sorumlusu Kartal Önel, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek, Basketbol okulları açmak istediklerini ve 15 Ekim 2016 tarihinde başlayacaklarını belirttiler.

Medeniyetler başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “İznik’li gençlerimiz spor dallarında başarıdan başarıya koşmaktadırlar. Bunu Güreş sporunda, Futbolda, Kürek Sporunda ve diğer spor dallarında görebiliyoruz. Önemli bir eksiklik olan Basketbolu ise sizler gibi deneyimli Tofaş Basketbol takımları ile çalışmak bizlere ve sporcularımıza güç katar. İznik spor Kulübü olarak Kürek Takımı, Güreş Takımı, Futbol ve diğer dallarda gençlerimiz başarı üstüne başarı göstererek ilçemizin sesini duyuruyorlar. Basketbol üzerine oluşturulacak okullarda genç yeteneklerimize güzel fırsatlar sunacaktır. İznik Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Tofaş Basketbol Kulübü ile ortaklaşa oluşturacağımız çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Yeni Nesil Tofaş Proje sorumlusu Kartal Önel yaptığı açıklama da ” Tofaş Basketbol Kulübü olarak Bursa’yı basketbol şehri yapmak istiyoruz. Bunun ilk adımlarını geçen sene Bursa merkezde açtık. 8-10 yaş üzeri gençlerimize ait ücretsiz Basketbol  okullarımız da takımlar oluşturduk. Bunu diğer ilçelerimizde de yapmak istiyoruz. Buna ilk baştan İznik’ten başlamak için İznik Belediyesine gelmek istedik. Çünkü sporu çok seven İlçe Spor Müdürümüz ve Sayın Başkanımız bizleri davet etti. Bizde bu seneki ilk açılacak ilçeyi İznik yapmak istedik. Proje kapsamında 8-11 yaş gurubu İznik çocuklarımızı ve gençlerimizi hafta sonları profesyonel çalışmalardan geçireceğiz. Çalışmalar sonunda kendilerine forma, toplarını vererek çalışmalarını aralıksız takip edeceğiz. Sezon sonunda da Belediyemizin önderliğinde belirlenecek tarihte güzel bir sokak basketbolu müsabakası düzenleyerek gençlere basketbolu sevdireceğiz. Aynı zamanda da genç antrenör  adaylarını da Tofaş kulübünün içerisinde eğiterek bu kültürü inşa etmek istiyoruz . Bunun yanında spor’a başlayacak çocukların ailelerinden tek isteğimiz çocukların gelecekleri ile ilgili her konuda onları bilgilendirmemiz için  fırsat vermeleridir. Bu konuda Belediyemizin desteği ile birlikte kendilerine şifresiz girebilecekleri bir internet sitesi vereceğiz ve her konuda çocukların beslenmeden tutun sorumluluk alma , liderlik , bilgisayar bağımlılıklarından uzak durma, ilk yardım konularını içeren her konuda eğitilecek. Açıkçası 5 yıl sonrasında bursa içerisinde her konuda rekabet eden İznik çocuklarını sıfırdan el birliği ile yetiştirmek istiyoruz. Başlangıç  tarihimizde 15  Ekim 2016 tarihi olarak belirledik” dedi.

Yeni Nesil Tofaş Proje sorumlusu  Kartal Önel İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a günün anısına Tofaş Basketbol oyuncuların imzaladığı 77 numaralı formayı hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…