Home GÜNCEL ŞOFÖRLER ODASI’NDAN KENT MEYDANI-HEYKEL HATTININ İPTALİNE İTİRAZ…

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN KENT MEYDANI-HEYKEL HATTININ İPTALİNE İTİRAZ…

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2016 14:16
3 min read
ŞOFÖRLER ODASI’NDAN KENT MEYDANI-HEYKEL HATTININ İPTALİNE İTİRAZ… için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı ile Heykel arasında 50 yıldan daha uzun bir süredir çalışan dolmuşların kaldırılmasına Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan itiraz geldi.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topçu, Kent Meydanı ile Heykel arasındaki hattın iptali konusunun yargıya intikal ettiğini ve yargı sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi. Söz konusu UKOME kararına Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın şerh koyarak müdahil olduğunu belirten Topçu, “Bu hatta çalışan arkadaşların mağdur olmamaları için araçlarının bağlanmaması gerekmektedir. Ayrıca dolmuşlar şehir içi trafiğini arttırmamakta bilakis şahısların özel araçlarıyla kent merkezine gidişleri ile birlikte şehir içinde yaşanacak yoğun trafiği azaltmakta ve vatandaşlara ucuz yolculuk yapma imkanı sağlamaktadır” dedi.

Açıklamasında, dolmuştan taksiye dönüşüm konusunda Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın da çalışmaları olduğunu ifade eden Topçu, “Şehir içinde çalışan dolmuşların taksiye dönüşümü çalışmaları devam ediyor. Söylendiği gibi 1,5 yılda 650 araç değil, yaklaşık 10 yılda 380 civarında dolmuş taksiye dönüşmüştür, zaten Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak biz ihtiyaç olan yerlerde bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların yüzlerce şoför esnafını ilgilendirdiğini vurgulayan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topçu, “Özellikle şehir içi trafiğin daha düzenli bir şekilde işlemesi için bu tür düzenlemelerin gerekli görülen farklı hatlarda da yapılacağını söylemek, şoför esnafının ekmeğiyle oynamaktır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…