Home GÜNCEL Mis gibi lezzetler Misi’de yarıştı…

Mis gibi lezzetler Misi’de yarıştı…

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2016 15:33
7 min read
Mis gibi lezzetler Misi’de yarıştı… için yorumlar kapalı
0

nlf_8985Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 10’uncu kez düzenlediği Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nde yerel tatlar yarıştı. Şenlikte, katılımcıların önünde yemek yapan Hollandalı aşçı Wilco van Herpende ilgi odağı oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin, yöresel tatların yaşatılması, kırsal mahallelerde üretimin ve kadın derneklerinin desteklenmesi amacıyla düzenlediği etkinliklerden biri olan Misi Yerel Lezzetler Şenliği bu yıl 10’un kez gerçekleşti. Nilüfer’in tarihiyle, mimarisiyle ön planda olan Gümüştepe Mahallesi’nin tanıtımına da büyük katkıda bulunan şenliğe bu yıl da ilgi büyüktü. Öğleden sonra başlayan şenlik için Misi’ye gelenler hem tarihi mahalleyi gezdi hem de kurulan stantlarda yerel ürünlerden alma fırsatı buldu. Nilüfer Bando’nun gösterisiyle başlayan etkinliklerde çocuklar da sokak oyunları ile eğlenceli anlar yaşadı.

Wilco mutfak sırlarını paylaştı

Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nin özel konuğu Hollandalı aşçı Wilco van Herpen de yemek yaptı. Wilco, Bursa’nın meşhur kestanesi ile makarna yaparken mutfak sırlarını da izleyicilerle paylaştı. Wilco yaptığı yemeği daha sonra izleyenlere ikram etti.

Yerel tatlar görücüye çıktı

Şenliğin en heyecanlı bölümü ise yemek yarışması oldu. Bu yıl katılımın daha arttığı şenlikte bir ilk de gerçekleşti. Daha önceki yıllarda sadece kadınların katıldığı yarışmada erkekler de yaptığı yemeklerle yer aldı. 9 kadın derneğinin yer aldığı yarışta 13 kişi de bireysel olarak yarıştı.

Nilüfer Belediye Başkanvekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Basın Danışmanı Hande Koç, Hollandalı aşçı Wilco van Herpen, Köşe Yazarı Aysın Komitgan, Aşcılar ve Pastacılar Derneği’nden Yasemin Küçüker, Sait Kaplan ve Hüseyin Elçi’nin jüri olarak yer aldığı yarışmada özenle hazırlanmış birbirinden güzel yemekler dereceye girmek için görücüye çıktı. Jüri hepsi birbirinden lezzetli yemekler arasından en iyiyi seçmekte oldukça zorlandı. Kadın dernekleri ve bireysel olmak üzere iki ayır kategoride yapılan yarışmada bireysel dalda yarışan 13 kişi arasından birinciliği ciğer sarma ile yarışmaya katılan Tülay Özçivi alırken, Azime Eski ikinci, Gülçin Başaran da üçüncü oldu. Birbirinden güzel sunumlarla hazırlanan yemeklerin yer aldığı kadın dernekleri kategorisinde de Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği otlu kuzu budu ile birinci, Görükle Kadın Dayanışma Derneği ikinci olurken, Yolçatı Kadın Dayanışma Derneği de üçüncülüğü elde etti. Yarışmada birincilere 1000’er TL, ikincilere 750’şer TL, üçüncülere de 500’er TL ödül verildi.

Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi olarak yöresel lezzetlerin tanıtılması ve yaşatılması açısından bu yarışmayı önemsediklerini belirtti. Emiroğlu “Jüri üyeleri olarak tattığımız her lezzet mükemmel ve özeldi. Ben yemek yarışmasının erkek katılımcılarına da teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda erkek katılımcılarımız daha çok olacaktır. Misi’deki bu etkinliğimizin daha da büyüyerek devam etmesini yürekten diliyorum. Bu konuda sizlerin, Nilüfer’deki kırsal kalkınmanın ve yöresel değerleri yaşatmanın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Şahsım ve Başkanımız Mustafa Bozbey adına, tüm yarışmacılarımıza, yarışmaya katılan tüm kadın derneklerimize, katkıda bulunan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.nlf_9136

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…