Home GÜNCEL ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDI..

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDI..

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2016 17:44
3 min read
ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDI.. için yorumlar kapalı
0

Yenişehir’in kuzey bölgesinde yer alan Derviş Eroğlu Bulvarı’nı Bursa karayoluna, Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Bulvarı’nı ise Bilecik karayoluna bağlayacak olan tarla vasıflı taşınmazlara, İmar Kanunu’nun 18. Madde Uygulaması işlemi tamamlandı.

Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçemizde trafiği rahatlatmak ve İznik ile Bilecik istikametinden gelen araçların, şehir içi trafiğini aksatmadan transit geçişlerinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmada sona gelindiğini ifade etti. Yapılan imar uygulamasıyla, tarla vasfından arsa vasfına dönüştürülen taşınmazların yola terklerinin sağlandığını bildiren ÇELİK, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortaklaşa yürüteceği yol yapım çalışmalarının önündeki engellerin de kalktığını söyledi.

Başkanımız, “ilçemizde Yenigün, Kurtuluş ve Cihadiye Mahalleleri’ni kapsayan bu çalışma; 476.496.40 m² toplam imar adasını ilgilendirmektedir. Çalışmalar neticesinde; Yenigün Mahallesi’nde 1 adet 2350 m² Resmi Kurum Alanı, Kurtuluş Mahallesi’nde 1 adet 3605 m² Yönetim Merkezi, 1 adet 1636 m² cami alanı, 1 adet 7007 m² ilköğretim alanı ile 1 adet 7222 m² spor alanı, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) olarak toplamda 190 adet tapu düzenlemesi tamamlanmıştır.

Yine bu çalışma kapsamında, 250 metre Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Bulvarı, 600 metre Fetih caddesi, 900 metre Ay Caddesi ile 450 metre de Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi olarak 2200 metre yeni caddelerimiz ile yeni yerleşim alanlarımız ilçemize kazandırılmış olacaktır” dedi.

Derviş Eroğlu Bulvarı’nı Bursa karayoluna, Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Bulvarı’nı ise Bilecik karayoluna bağlayacak olan bağlantı yollarının tamamlanmasıyla ilçemizde şehir içi trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını belirten Başkanımız Süleyman ÇELİK, bu çalışma kapsamında Güldeste Caddesi, Bursa Caddesi ve Derviş Eroğlu Bulvarı’na da toplam 3 adet köprü yapılacağını ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…