Home GÜNCEL Temiz Mudanya (!)

Temiz Mudanya (!)

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2016 13:16
3 min read
Temiz Mudanya (!) için yorumlar kapalı
0

Her icraatı ile şimşekleri üzerine çeken Mudanya Belediyesi, bayram günü bir skandala daha imza attı. Toprak zeminde gayri sıhhi kurban kesimi yaptıran Mudanya Belediyesi, Türkiye’de 20-30 yıl öncede kalan ilkel görüntülerin merkezi oldu.

Mudanya Belediyesi kurban kesim yeri organizasyonunda da sınıfta kaldı. Belediye kurban satış ve kesim yeri olarak kapalı pazar yanındaki denize sıfır otopark alanını gösterdi. Bu alanda dün yüzlerce kurban kesildi. Kesilen kurban atıkları ise döküm sahasına bırakıldı. Hijyenden çok uzak, gayri sıhhi bir durumda yapılan kurban kesimi, görenlere acaba burası Afrika’da bir kabile yeri mi diye düşündürdü.

Kurbanların direkt toprak üzerinde kesilmesi, alanın kan gölüne dönmesine sebep oldu. Hastalıklara davetiye çıkaran bu uygulama duyarlı halk tarafından tepki görünce alanda zabıta ile halk arasında kavga çıktı. Duyumlara göre bu kavgada bir zabıtanın yaralandığı söyleniyor.

Bilimsellikten, halktan bahseden ve baba mesleği kasaplık olan Mudanya Belediye Başkanına soruyoruz. Bu mu Mudanya halkına verdiğiniz değer? Bu mu insanların inançlarına saygınız? Kardeşiniz ve akrabalarınız kasaplık yapıyor, hayvanları böyle mi kesip insanlara satıyorlar? Bu görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu? Sizin gibi CHP’li olan Nilüfer Belediyesi’nin kurban kesim alanlarına bakın bakalım benziyor mu sizinkine?

NE OLMASI GEREKİYOR?

Burada yapılması gereken; tüm bu kurban atıklarının anında kamyon veya çöp araçlarına yüklenmesi ve uygun bir yere kireçlenerek gömülmesi veya katı atık depolama alanına dökülmesinin sağlanmasıydı. Aynıca zemine büyük naylonlar yayılarak kanın ve diğer atıkların toprakla teması kesilmeliydi. Mudanya Belediyesi bu işi de beceremedi.

unnamed unnamed-5 unnamed-4 unnamed-3 unnamed-3 unnamed-2 unnamed-2 unnamed-1 unnamed-1

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…