Home Duyuru BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN…

BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN…

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2016 13:59
3 min read
BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN… için yorumlar kapalı
0

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü Kurban Bayramı’nın ilk gününü… Kurban Bayramı olması nedeniyle et tüketiminin, bayram olmasıyla birlikte de tatlı ikramlarının artacağı bu günler, bir takım sağlık problemleri olanlar için bayramdan ziyade zehir olabiliyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Hal böyle iken uzmanlar da yaklaşan bayram öncesi vatandaşları, artacak olan et ve tatlı tüketimi konusunda uyarıyor. Bayram boyunca bu tüketimlerdeki sınırların bilerek veya bilmeyerek kat be kat arttığına dikkat çeken Doruk Sağlık Grubu’ndan Diyetisyen Ayşenur Alpaslan, bu durumunun özellikle kalp, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkları olanlar için ciddi manada tehlike oluşturduğunu söyledi. Alpaslan, bu tür rahatsızlığı olan kişilerin şerbetli, ağır tatlılar yerine porsiyona dikkat ederek sütlü tatlı tüketmeleri gerektiğini vurguladı. Sağlıklı bireyler de  bayram ziyaretlerinde verilen ikramları geri çevirmemek adına tadımlık şekilde tüketilmesinin daha doğru olacağını kaydetti.

Bayramlarda, sıklıkla ‘midem yanıyor, tansiyonum yükseldi, tansiyonum düştü, şekerim yükseldi, şekerim düştü’ gibi şikâyetlerle karşılaşıldığını hatırlatan Diyetisyen Alpaslan,  “Tabi sadece bizim dikkatli olmamız yetmiyor. Misafirlikte ikram edilen tatlıların türü, içine katılan malzemeler ve miktarları, etlerin pişiriliş şekli, pişiriliş süresi ve benzeri birçok durum var.  Bunların hepsinin birleşmesi halinde, hastalıklar ve rahatsızlıklar artıyor, bayram bayram olmaktan çıkıyor ve adeta zehir oluyor. Bayramımızın zehir olmamasını istiyorsak ya da bu bahsettiğim şikâyetlerle karşılaşmamak istiyorsak, daha dikkatli olmamız gerektiği gerekiyor.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…