Home EKONOMİ TÜMSİAD BURSA’DAN DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE SEMİNERİ…

TÜMSİAD BURSA’DAN DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE SEMİNERİ…

- Guncellenme Tarihi: 6 Eylül 2016 12:45
7 min read
TÜMSİAD BURSA’DAN DEVLET DESTEKLERİ VE HİBE SEMİNERİ… için yorumlar kapalı
0

1-Osman Arslan

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi tarafından “Devlet Destekleri ve Hibeleri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Devlet tarafından işletmecilere ve girişimcilere verilen teşvik, destek ve hibeler hakkında iş adamlarını ve ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan TÜMSİAD Bursa Şubesi, etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda TÜMSİAD Genel Merkezi’nin kendi bünyesinde oluşturduğu Proje Yönetim Merkezi uzmanları Adnan Kahraman ve Caner Karadağ tarafından “Devlet Destekleri ve Hibeleri” konusunda seminer verildi.

İş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan yaptı. TÜMSİAD’ın ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluştuğunu ve KOBİ’lerin varlığının ülkenin ekonomik gelişimi açısından da son derece önemli olduğunu belirten Arslan, iş adamları olarak devletin verdiği hibelerden yeterince faydalanamadıklarını da ifade etti.

Arslan: Bilinci artırmalıyız…

Hibeler konusunda bilinci artırmak gerektiğini söyleyen Arslan, “İşlerimizin yoğunluğundan maalesef bu konulara yeterince eğilip önem veremiyoruz. Ehil olmayan kişilerin eline düşen bu konular tamamen ticari olarak kullanılıyor ve böyle olunca da iş adamları bu konulara mesafeli bakabiliyor. Devletin verdiği hibe ve destek konularında farkındalığımızı artırmalıyız. Rekabet ve gelişimin devlet desteği ile daha rahat ve başarılı olabileceği herkesin malumudur. Her geçen gün dünya küçülüyor ve rakiplerimizin burnumuzun dibine geliyorlar. Bu sebeple bu konular hakkında bilgi sahibi olmalıyız ki faydalanabilip rakiplerimizle mücadele edebilelim” dedi.

Arslan’ın konuşmasının ardından seminere geçildi. Seminer de bulunan Nuras Yönetim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Adnan Kahraman TÜMSİAD Genel Merkezi ile yapılan protokol gereği il il dolaşıp iş adamlarına devlet hibe ve destekleri konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını belirtti. Hedeflerinin TÜMSİAD üyelerinin Türkiye’de en çok hibe alan iş adamlarından oluşan STK olmasını sağlamak olduğunu belirten Kahraman çarpıcı bilgileri de konuklarla paylaştı.

Kahraman: 16,8 milyarlık hibe havuzunu kullanmıyoruz…

Kahraman şöyle konuştu: “Maalesef devletin verdiği hibelerin sadece yüzde 10’unu kullanıyoruz. Türkiye 20 milyar dolarlık hibe havuzundan çağrı yaptığında sadece 3,2 milyarlık hibe dağıtabiliyor. Ortada 16,8 milyarlık ciddi bir havuz daha var. Bu paralar bizim günlük vergilerimizden oluşuyor. Türkiye Gümrük Birliği’ne girdiği gün, ülkede toplanan gümrük vergilerinin tamamı Avrupa Birliği Merkez Bankası’na gidiyor. Avrupa Birliği de bu parayı bizlere Hibe Fonu diye veriyor. Yani bizim paramızı bize vererek mübarek bir iş yaptığı algısı yaratıyor. Bu parayı hibe olarak alırsak bizde kalıyor alamazsak da tekrar Avrupa’ya gidip rakiplerimizin cebine giriyor. O sebeple sanayici hibe ve destekleri almak zorunda.”

Kahraman: Herkes kendi sektöründen hibe almalı…

Devletin farklı dönemlerde farklı projeler çıkardığını belirten Kahraman, bunları iyi takip edebilmek için iş adamlarına profesyonel danışman firmalarla çalışmayı önerdi.  Kahraman şöyle devam etti: “Devletin çıkardığı hibe ve destek projeleri 1 -1,5 aylık zamanları kapsıyor genelde. Firmalar bunu ya geç duyuyorlar ya da hiç duymuyorlar. Faydalanabilmeleri için takip sistemlerini arttırmalılar ve bu süreçte mutlaka profesyonel danışmanlık firmalarıyla çalışmalılar. Her kurumun projesini değil kendi sektörüyle alakalı hibe verecek kurumu takip etmeliler. Sağlık Bakanlığı’na çalışan Sağlık Bakanlığını, Ulaştırma Bakanlığı’na çalışan Ulaştırma Bakanlığı’nı takip etmeli.”

Program sonunda katılımcılara sertifika verildi. Ayrıca TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan tarafından da semineri veren Proje Yönetim Merkezi uzmanları Adnan Kahraman ve Caner Karadağ’a teşekkür plaketi takdim edildi.

4-

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …