Home GÜNCEL İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu Gençler Dünya Şampiyonasında Şampiyon Oldu…

İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu Gençler Dünya Şampiyonasında Şampiyon Oldu…

- Guncellenme Tarihi: 5 Eylül 2016 17:12
3 min read
İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu Gençler Dünya Şampiyonasında Şampiyon Oldu… için yorumlar kapalı
0

7

8

Fransa’nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nın son gününde Türkiye, bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Türkiye, takım olarak dünya üçüncüsü oldu.

Milli güreşçi Enes Uslu çıktığı ilk maçında Japon rakibi Yuhi Fujinami’ye karşı geride götürdüğü maçı son saniyelerde yaptığı hamle ile 7-5 öne geçerek yendi. Uslu, üst turda Tacikistanlı rakibi Sorbon Abdulkhaev’i 7-0 skorla geçerek çeyrek finale yükselirken, burada Kazak rakibi İlyas Zhumay ile eşleşti. Zhumay’ı 5-2 yenerek yarı finale yükselen Uslu, yarı finalde de Hintli rakibi Vikas’ı 13-3 yenerek finale çıktı. Milli güreşçi Uslu, finalde Rus rakibi Akhmed Usmanov’u 7-6’lık skorla yenerek dünya şampiyonu oldu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da”  Minderin Altın Çocuğu İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu kardeşim Dünya Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olmuştur. Enes kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu arada Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın ve ekibini Türkiye’ye kazandırdıkları başarılardan dolayı kutluyorum. Ayrıca Altın Çocuk Milli Güreşçimiz Enes Uslu’nun  bu aşamaya gelmesine önemli katkı sağlayan başta ailesi olmak üzere tüm hocalarına ve Ata sporu Güreş sporuna destek veren, katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Şampiyonanın son gününde Enes Uslu, 66 kiloda altın madalya alırken, 84 kiloda mücadele eden Osman Göçen, gümüş madalyanın sahibi oldu. 120 kiloda ise Hüseyin Civelek, dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

2..

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…