Home Duyuru Bursa “Panorama 1326” hızla yükseliyor…

Bursa “Panorama 1326” hızla yükseliyor…

- Guncellenme Tarihi: 3 Eylül 2016 13:53
3 min read
Bursa “Panorama 1326” hızla yükseliyor… için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın vizyon projelerden biri olan “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” hızla yükseliyor.

Temeli geçen yıl Eylül ayında atılan ‘Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Tamamlandığında, 23 yıl süren kuşatmanın ardından Bursa’nın Orhan Bey tarafından fethedilişinin 3 boyutlu olarak anlatılacağı Panoramik müze, aynı zamanda ziyaretçilerine Osmanlı’nın ilk dönemlerindeki yaşantısını görüp anlama imkanı sunacak.

Sahip olduğu teknik özellikler yönünden de bir çok ilkleri barındıran Panorama 1326, Bursa’da yeşil bina formatında inşa edilen ilk ‘altın belgeli’ kamu binası olacak. Betonarme kısmının yüzde 95’i tamamlanan müzede, 3 boyutlu resmin yer alacağı kubbenin son beton blokların harcı dökülürken, çelik çatının kaplama işlemleri de hızla devam ediyor. Müzenin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

bur

Bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerle Bursa’ya ilkleri kazandırdıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa turizmine çok önemli katkı sağlayacak Panorama 1326 Bursa’nın, klasik müze anlayışına da farklı bir yorum katacağını ifade etti.

Müzenin Bursa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin ilk uğrayacakları yerlerden biri olacağını ifade eden Mustafa Dündar, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa’nın abide yapılarından birisi olacak. Fetih günü ve o dönemin yaşayışını, Osmanlı’nın insan odaklı yönetim anlayışını, düşünür ve ilim adamlarının yansıtılacağı müzemiz, maddi mirasımızın yanı sıra manevi mirasımızı da gelecek nesillere taşıyacak çok önemli bir eser olacak” dedi.

bu

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…