Home EKONOMİ Yardımlar Felaketzedelere Ulaştı…

Yardımlar Felaketzedelere Ulaştı…

- Guncellenme Tarihi: 1 Eylül 2016 13:39
5 min read
Yardımlar Felaketzedelere Ulaştı… için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin Makedonya’da yaşanan sel felaketinin ardından gönderdiği yardımlar bölgeye ulaştı. Başta erzak olmak üzere ev eşyası ve battaniyeden oluşan yardımlar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin ve beraberindeki heyet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Makedonya Yardım 4

Geçtiğimiz Ağustos ayında Başkent Üsküp ve civarında etkili olan sel felaketinde 22 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda insan felaketin ardından evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Üsküp’ün gördüğü en büyük sel felaketi olarak tarihe geçen felaketin ardından harekete geçen Osmangazi Belediyesi, kardeş şehir Üsküp ve Çayır Belediyesi aracılığı ile bölge insanına yardım elini uzattı. Geçtiğimiz hafta törenle uğurlanan yardım TIR’ındaki gıda, battaniye ve ev eşyaları, ihtiyaç sahibi ailelere tek tek ulaştırıldı.

Makedonya Yardım 3

Yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiren heyete başkanlık eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, bölge halkının yaralarının sarılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Şahin, “Türk halkı, iyi gününde de, kötü gününde de Makedonya’nın yanında yer almıştır. Yaşanan sel felaketinin ardından, kardeş şehirlerimiz Üsküp ve Çayır Belediyeleri aracılığı ile felaketin yaralarının sarılması için harekete geçtik. Başkanımız Mustafa Dündar’ın girişimleri ile toplanan yardımlar bölgeye gönderildi. Yapılan bu yardımların, bölgede yaşayan kardeşlerimizin acısını dindirmeye bir nebze olsun yardımcı olmasını umut ediyor, kendilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Üsküp Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Baki de, yaşanan sel felaketi sonrası kendilerine maddi manevi her türlü desteği veren Türk halkına teşekkür etti. Baki, “6 Ağustos’ta başlayan ve Üsküp ile çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinde 22 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bölgede büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Yaşanan felaket sonrası Türkiye’deki yardım kuruluşları bölge insanına her türlü desteği verdi. Başta erzak ve giyecek olmak üzere acil ihtiyaçlarımızın karşılanması için büyük bir gayret gösterdiler. Kardeş şehir Osmangazi Belediyesi olmak üzere, yardım ve desteklerini esirgemeyen kurum, kuruluş ve Türk halkına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Makedonya Yardım 5

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …