Home EKONOMİ Türk tankına ABD tuzağı!.

Türk tankına ABD tuzağı!.

- Guncellenme Tarihi: 1 Eylül 2016 10:38
6 min read
Türk tankına ABD tuzağı!. için yorumlar kapalı
0

ABD DAEŞ’i vurmak için Adana’daki İncirlik Üssü’ne konuşlandı. Pek çok ülkenin yer aldığı koalisyona geçen hafta Türkiye de katıldı. Dün DAEŞ, Cerablus’ta Türk tankına ateş açtı. Ancak ABD tüm anlaşmayı yerle bir ederek çağrılara rağmen bölgeye uçak yollamadı.

Canlı bombalar, sınırdan sızdı. Güvenlik güçlerimizi ve halkımızı hedef aldı. Türkiye sınırını korumak için düğmeye bastı. TSK’nın desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ’in kontrolünde olan Cerablus’a yönelik operasyon başlatıldı. Kent 12 saatte teröristlerden arındırıldı. Ancak Fırat Kalkanı Harekatı’nın Cerablus’la sınırlı kalmayacağı açıklandı. Bu kapsamda terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’ye de Fırat’ın batısına geçmemesi yönünde uyarı yapıldı. YPG’li teröristler ateş altına alındı. Ancak Türkiye kendi sınırını koruma altına alırken ABD okyanus ötesinden sahneye çıktı. ABD, bizzat desteklediği YPG’lilerin Fırat’ın doğusunda kalacağını açıkladı. Ancak iki yüzlü davrandı. Bunun en son örneği önceki akşam yaşandı. Buna göre ÖSO güçleri, Cerablus’un batısında olan Külliye Köyü’nü teröristlerden temizlemek için düğmeye bastı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tanklar ise top atışları yaparak ÖSO güçlerinin güvenliğini sağladı.

ROKETLE SALDIRDILAR
Bu sırada DAEŞ’li teröristler eş zamanlı olarak ÖSO güçlerini ağır makineli silahlarla farklı yönlerden ateş altına aldı. Teröristler TSK tanklarına da roketle saldırdı. Bunun üzerine TSK irtibat subayları Adana’daki İncirlik Üssü’nü kullanan ve halihazırda havada devriye gezen Koalisyon Güçleri’nden acil destek göndermelerini istedi. Türkiye-ABD arasındaki planlamaya rağmen Amerikan tarafı uçaklarını yollamadı. Çeşitli gerekçelerle Türkiye’yi 1 saat oyaladı. Bunun üzerine TSK kendi savaş uçaklarını kaldırdı. Türk jetleri hedefleri başarıyla vurup karadaki unsurları rahatlattı. Amerikalılar’ın komuta ettiği Koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı. Ancak ABD jetleri hedeflerin zaten TSK tarafından yok edilmiş olması nedeniyle boş araziyi vurup döndü. Olaylara tanıklık eden ÖSO kaynağı ise şu açıklamayı yaptı: “Harekat sırasında acil bir durumda Amerikalılar’ın havadan destek sözü vardı. Ama bir türlü gelmediler. Çatışmada yaralananlar oldu. Büyük kayıplar verebilirdik. Ama bizi orada yolda bıraktılar. Hava müdahalesi onların yüzünden gecikti. Son anda Türk uçakları yetişti.”

ABD’DEN YPG’YE ÖZÜR
YPG’nin Menbiç’i alması için aylardır silah ve asker yardımı yapan ABD, havadan da bombalama yaparak YPG’li teröristlerin yolunu açmaya devam etti. Dün Menbiç’in güneyinde YPG ve DAEŞ arasındaki çatışmalar artarken 2 ABD jetinin yanlışlıkla YPG mevzisini vurduğu bildirildi. Olayda 7 YPG’linin öldüğü ve ABD’li yetkililerin YPG’den özür dilediği iddia edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…