Home GÜNCEL Bursa’daki Cinayet Davası

Bursa’daki Cinayet Davası

- Guncellenme Tarihi: 1 Eylül 2016 14:30
5 min read
Bursa’daki Cinayet Davası için yorumlar kapalı
0

Bursa’da bıçaklı kavgada iki kişiyi yaralayan, eniştesinin arkadaşının ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına başlandı.

6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ferhat Kızıltan ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Kızıltan, savunmasında eniştesi Mustafa Dilekli’nin yeğeni İbrahim Dilekli ile 2 yıldır ortak hurdacılık yaptığını, bu kişinin de eniştesiyle ortak olduğunu söyledi.

Kızıltan, eniştesiyle yeğeninin arasının açıldığını belirterek, eniştesinin bu ortaklığı kendisinin bozduğundan şüphelendiğini anlattı.

Olay günü aracını park ettiği sırada eniştesinin geldiğini savunan Kızıltan, şöyle konuştu:

“(İbrahim’e beni düşman ettin. Hedefine ulaştın mı?) dedi. Ben de ‘Senin hakkında kötü bir söz söylemedim. İbrahim’i arayalım, gelsin, konuşalım’ dedim. Ardından araçla eniştemin evinin oraya gittik. O sırada eniştem telefonla konuşmak için yanımdan uzaklaştı. 5 dakika sonra Murat Gençdoğmuş ve Nihat Kuru geldi. Eniştem o sırada küfredip, beni itti. Ben de alttan alıp, aracıma binip gidecektim. O sırada Nihat bana bira şişesini fırlattı. Kafamdan yaralandığım an, uçarak bana yumruk attı. Yere düşünce üçü üzerime çullandı, beni öldüreceklerinden korktuğum için yanımdaki bıçağı rastgele salladım.

Bunu yapmasam kurtulma imkanım yoktu. Ardından aracıma binerek uzaklaştım. Suçlamaları bu şekilde kabul ediyorum. Bilerek ve isteyerek yapmadım.”

Müşteki Mustafa Dilekli ise fabrikadan mal aldığını ancak yeğeni İbrahim ile Ferhat’ın fazla fiyat verip malları aldıkları için aralarında tartışma çıktığını savundu.

Dilekli, “Olay günü ben Ferhat’a küfrettim, o da bana gitmemi söyledi. Beni alması için çağırdığım Murat ve Nihat, Ferhat ile tartıştı. Nihat, Ferhat’a bira şişesi fırlattı ve vurdu. Ferhat yere düşünce Nihat ile Murat vurmaya devam etti. Ben ayırmaya çalıştım ama olmadı, daha sonra Ferhat ayağa kalktı, rastgele bıçak sallıyordu. Ben ve Nihat yaralandık, nasıl olduğunu bilmiyorum. Ferhat olay yerinden uzaklaştı.” dedi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Millet Mahallesi 7203. Sokak’taki boş arazide 3 kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Ferhat Kızıltan (35), eniştesi Mustafa Dilekli (35) ile eniştesinin arkadaşları Nihat Kuru (45) ve Murat Gençdoğmuş’u bıçaklamıştı. Kuru, olay yerinde hayatını kaybetmiş, Dilekli ise yaralanmıştı. Ferhat Kızıltan ise bir süre sonra polise teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kızıltan hakkında Kuru’yu kasten öldürmekten müebbet, eniştesi Dilekli ve arkadaşı Gençdoğmuş’u yaralamaktan ise üçer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…