Home EĞİTİM KENT KONSEYİ KADINLARI GÖLCÜK’TE BİLGİLENDİ…

KENT KONSEYİ KADINLARI GÖLCÜK’TE BİLGİLENDİ…

- Guncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2016 10:00
2 min read
KENT KONSEYİ KADINLARI GÖLCÜK’TE BİLGİLENDİ… için yorumlar kapalı
0

mkk-08-3

 

 

Gölcük’te davet üzerine Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’ne katılan Mudanya Kent Konseyi bünyesindeki kadınlar, Eylül ayında başlayacakları kurs öncesinde kırkyama hakkında bilgi sahibi oldu.

Eylül ayında Kırkyama Kursunu başlatacak olan Mudanya Kent Konseyi, Gölcük Belediyesi’nin bu yıl 26-28 Ağustos tarihlerinde 7.’sini düzenlediği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’ne katıldı.

Gölcük Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda açılan, geleneksel el sanatları ve kırkyama ustalarının da hazır bulunduğu şenlikte, Mudanya’da kursa başvuran kadınlar, Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan ile Kadın Meclisi Başkanı Nuray Uzer’in rehberliğinde eserleri inceledi. Şenlik alanında yerlerini alan konuk kırkyamacıların eserlerini yakından takip eden Mudanyalı kadınlar, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi eğitmenlerinin yemeni ve gölge işi sunumunda da geleneksel el sanatları hakkında bilgi sahibi oldu.

Mudanya Kent Konseyi Sosyal ve Kültür İşler Çalışma Grubu Sorumlusu Tümay Erim Öztan, 20 Eylül’den itibaren Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün sürecek “Sandığımızdaki Hazine” adlı Kırkyama Atölyesi Kursu’na katılım için başvuruların sürdüğünü söyledi.

mkk-08-2

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…