Home EĞİTİM BTB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR…

BTB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 27 Ağustos 2016 10:56
5 min read
BTB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR… için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği girişimcilik eğitimlerinin üçüncüsü 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

BURSA- BTB, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulması hedefiyle KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerine yenisini ekliyor. İlki geçtiğimiz yıl eylül ayı içerisinde, ikincisi ise 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimiyle toplam 56 girişimci adayı iş dünyasına kazandırıldı. 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında BTB Toplantı Salonu’nda üçüncüsü düzenlenecek eğitimlerle 30 yeni girişimci adayı daha iş dünyasına hazır hale getirilecek.

 

MATLI: BURSA’NIN YENİ GİRİŞMCİLERE İHTİYACI VAR

 

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, girişimci adaylarının taleplerinden memnun olduklarını dile getirdi. 30 yeni girişimcinin BTB aracılığıyla iş dünyasına adım atacağını kaydeden Matlı, “Ülkemizde ve kentimizde girişimcilerin önünde birçok fırsat bulunuyor. Özellikle Bursa’nın çok sayıda yeni girişimciye ihtiyacı var. Bir sanayi, tarım, turizm ve tarih şehri olan Bursa, yeni fikirlerle ekonomik gücünü bir adım daha ileriye taşıyabilir. Her yeni girişimci yeni bir fikir anlamına geliyor” dedi.

 

GÜÇLÜ EKONOMİYİ İNŞA EDECEK OLAN GİRİŞİMCİLERİMİZ

 

En son düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitiminin üzerinden henüz bir ay bile geçmediğine dikkat çeken Matlı, şöyle devam etti: “Türkiye, üzerinde oynanan tüm oyunlara rağmen milli birliğini bozmadı. Şimdi sıra geleceği garanti altına almakta. Bu da güçlü bir ekonomiden geçiyor. Güçlü ekonomiyi inşa edecek olan ise girişimcilerimiz. Girişimci sayısı arttıkça, işsizlik azalacak, ekonomi büyüyecek, artan rekabetle birlikte kalite artacak. Biz BTB olarak her bir girişimcimize değer veriyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde gençlerin ve kadınların sayısının her geçen gün arttığını görmekten gurur duyuyoruz. Onlarla tecrübemizi paylaşmaya hazırız.”

 

100 BİN TL’YE VARAN DESTEK

 

BTB ve KOSGEB tarafından birlikte düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz üst limiti 100 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…