Home GÜNCEL Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 3 Şehit 170 Yaralı…

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 3 Şehit 170 Yaralı…

- Guncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2016 14:29
8 min read
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 3 Şehit 170 Yaralı… için yorumlar kapalı
0

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bu sabah teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler bomba yüklü aracı Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Hain saldırıda 3 polisin şehit olduğu, aralarında sivillerin de bulunduğu 146 kişinin yaralandığı öğrenildi. İşte patlama sonrası ilk fotoğraflar…

bommba bomba3 bomba bomba1 bomba2

 

Elazığ’da bombalı araçla saldırı meydana geldi. İl emniyet müdürlüğüne yapılan bombalı araç saldırısının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 170 kişi yaralandı. Yaralananlardan 14’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlama sonrası binalarda ve karayolunda büyük hasar meydana geldiği bildirildi. Emniyet binasının ön cephesi ağır hasar aldı.

bbbbb

 

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar, patlamanın meydana geldiği Elazığ’a gitti.

İLK RESMİ AÇIKLAMA
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu patlamanın ardından açıklama yaptı. Hastanelerde şu anda herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını, yaralananlara hastanelerde gerekli tedavilerin eksiksiz uygulandığını ifade eden Zoluoğlu, şehitlerin emniyet mensubu olduğunu kaydetti.

boooo

“İSTİHBARİ BİLGİ YOKTU”
Elazığ AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, “Saldırı olacağına dair istihbari bilgi yoktu. Dün Van’da gerçekleşen, önceki hafta Diyarbakır’da gerçekleşen saldırılar ele alındığında PKK’nın bir eylemi gibi görünüyor. Elazığ sakin bir yerdi, PKK için bir bariyerdi sanırım o bariyer aşılmak isteniyor. Biz yine o hatta mücaledemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.
BAŞBAKAN, GENELKURMAY BAŞKANI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI BÖLGEYE GİTTİ

Elazığ’da Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırı sonrası Başbakan Yıldırım tüm programlarını iptal etti. Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Elazığ’a gitti.

SALDIRI 09.20’DE YAPILDI
Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı saat 09.20’de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi.

Patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı. Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
“BOMBALI ARAÇ NEDEN OLDU”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, yaptığı açıklamada, “Ölü ve yaralı konusunda bir bilgi yok. Bombalı aracın patlamasıyla Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen araçlar yanmış. Bombanın şiddetiyle belediyeye atıldı zannettik, arada 5 kilometre mesafe var. Patlama Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde meydana geldi.” dedi.

“HERKES YERLERE YUVARLANDI”

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, “Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum” diye konuştu.

YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

PATLAMA TÜM KENTTEN DUYULDU

Öte yandan patlamanın sesi tüm kentten duyulurken ne olduğunu anlamayan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

“ÖNCEKİ PATLAMALARA BENZEMİYOR”

Elazığ’da bulunan gazeteci Rıdvan Kaya şunları söyledi:
“İlk önce gidenlerden birisiyim. Emniyet’le bizim aramızda yaklaşık 1 km var. O hali görünce dizlerimizin bağı kırıldı. Emniye Müdürlüğü’nün bir bölümü kullanılamaz haldeydi, sokakta olan araçların tamamı paramparça, bir kısmı yanıyordu. Çok değişik ve korkunç bir patlamaydı. Evlerde deprem etkisi yaptı. Aşağı yukarı 2 km’den itibaren dükkanların camları kırılmış durumda. Önceki patlamalara hiç benzemiyor…”

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…