Home EĞİTİM Türkyılmaz’dan ADD’ye negatif ayrımcılık..

Türkyılmaz’dan ADD’ye negatif ayrımcılık..

- Guncellenme Tarihi: 15 Ağustos 2016 16:01
5 min read
Türkyılmaz’dan ADD’ye negatif ayrımcılık.. için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da CHP’li belediye ile Atatürkçü Düşünce Derneği arasında kira krizi çıktı. Atatürk vurgusunun ön planda olduğu iki kurum arasındaki kapışma, ilçe gündemine damga vurdu. ADD Başkanı Sebahattin Atamer, bir bildiri yayımlayarak Başkan Türkyılmaz’a tepki gösterirken, belediyenin dernekler arasında büyük ayrımcılık yaptığını savundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mudanya Şube Başkanı Sebahattin Atamer, derneğin kirasının iki yılda 23 liradan stopajla birlikte 101 liraya çıkarılmasına isyan etti. Sosyal medya hesabı üzerinden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a serzenişte bulunan Atamer, zor şartlardaki derneğin bu hareketle çok daha zor durumda bırakıldığını söyledi.

Mudanya Belediyesi ile kiracıları arasında iki yıldır yaşanan kavgaya bu kez Atatürkçü Düşünce Derneği katıldı. Belediyenin ofisinde faaliyet gösteren derneğin kirası 2 yıl içinde 23 liradan 101 liraya çıkartıldı. Daha önce sembolik olan kira ücretine yapılan zam, ADD Mudanya Şube Başkanı Sebahattin Atamer’i isyan ettirdi.

Dernekler yerleşkesinin olduğu binada Engelliler Derneği’nin 10 lira, Gaziler Derneği’nin ise 13 lira kira ödediğini dile getiren Atamer, kamu yararına faaliyet gösteren ADD’nin kirasının astronomik şekilde artmasının altında neyin yattığını merak ettiklerini söyledi. ADD’nin 2 lira aidatla yaşamını sürdürmeye çalıştığını anlatan Atamer, derneğin yıllık gelirinin 3 bin lira, kira hariç yıllık giderinin ise 3 bin 100 lira olduğunu kaydetti.

Atatürk’ün partisi olan CHP’nin yönetiminde olduğu bir belediyede Atatürkçü Düşünce Derneği’ne karşı sergilenen bu tavrın doğru olmadığını anlatan Atamer, “Biz önceki dönemlerde kira dahi ödemiyorduk. Bugün geldiğimiz noktada dernek ekonomik olarak zor durumda bırakılıyor” dedi.

“Sosyal medya hesabı üzerinden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a seslenen Atamer, Türkyılmaz’ın sözlerini tutmadığını savundu. Atamer her satırında tepki ve sitemin olduğu paylaşımında şu ifadelere yer verdi;  “Barışın ve kardeşliğin başkenti  Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz!…

Bizlere bir ilki yaşattınız önce size çok teşekkür ederim. 2005 yılından beri Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanıyım sayenizde ilk defa dernek olarak belediyenize kira olarak “101.48 kuruş” yatırdık. Bu bir ilktir onun için size çok teşekkür ediyorum.

Ancakkkkk! Sizin Mudanya kamuoyuna açıklamanızı isteyeceğim iki sorum var:

1-Bir yerel gazetemize, “Kira düzenlemeleri yaparken partizanlık yapmadım, bu derneklerin içinde benim en çok önem verdiğim Atatürkçü Düşünce Derneği de var…………Gerekiyorsa ben onların paralarını cebimden veririm. Dediniz mi?

2-Bir meclis üyesine telefonda, “ Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kirasını ben ve meclis üyeleri ile ödeyeceğiz” Dediniz mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Benim bildiğim toplumsal sorumluluğu olan insanlar  “Ben yaptım oldu” zihniyeti ile hareket etmezler, etmemeleri lazım diye düşünüyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …