Home GÜNCEL CHP Bursa’yı kim yönetiyor?

CHP Bursa’yı kim yönetiyor?

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2016 17:59
5 min read
CHP Bursa’yı kim yönetiyor? için yorumlar kapalı
0

 

Birçok Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımla konuşuyorum, sol görüş enteresandır, çok sesliliği savunurlar, biat kültürüne karşı çıkarlar, kişisel haklar özgürlükler derler…

Peki Bursa’daki partililer il başkanından ve yönetiminden bekledikleri performansı görebildiler mi? Uzun zamandır hatta neredeyse il başkanlığı seçimlerinden beri kulislerde konuşulan konu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la İl Başkanı Şadi Özdemir arasındaki sımsıkı iletişim… Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le köprülerin atıldığı ortada, Bozbey’in CHP’nin bayramlaşmasına bile katılmaması bunun en bariz kanıtı… Ve hatta Mudanya ilçe yönetiminden sonra ili de yapılandıran Türkyılmaz’ın; ilk yerel seçimlerde Şadi Özdemir’i Bozbey’in yerine aday yapma hayallerinden de sıkça bahsediyorlar.

Bayramlaşma demişken; bizim CHP’li dostlar bu bayramlaşma ritüelini çokça eleştirip, biraz da alay ettiler. Bando takımını peşini takıp getiren Türkyılmaz ortalığı “Çav Bella” nidaları ile inletirken, geleneklerine aykırı bulan bazı partililer “Kurban Bayramında Mezdeke Grubu ile kutlama” yapılmasını önermişler… Daha da ötesi şu ki; başkan yardımcılarından biri bu durumu eleştiren partili bir kişinin tavrına tahammül edemeyerek sesini yükseltmiş ve sandalyeler aracılığıyla bir dürtme eylemine bile başvurmuş.

Neyse bayram da bitti, seyran da… Gelelim asıl konumuza: solcuların okları acımasızdır, özellikle eleştiri konusunda… Derler ki Şadi Özdemir Mudanya Belediyesine göbek bağı ile bağlıdır, belediyenin bilgiişlem ihalesini firması almıştır, hem de bu işler birkaç milyon TL’lik işlerdir… Bu dedikodu falan değil, bildiğin gerçek..!

Şimdi soru şu: il başkanına rağmen, partide kimin borusu öter? İpler kimin elindedir? Ucu açık dört bilinmeyenli denklem değil sorumuz..! Bilinir de söylenmekten korkulur, mevki makam kaygısı daha ağır basar…

Bir sonraki dönemin hesabını yapan siyasetin tüccarları bu durum karşısında deve kuşu gibi kafalarını kuma gömer, üç maymunları oynarlar…

“Eeeee kardeşim çalışmasın mı” diyenler olur!

“Geçim dünyasıdır” açıklamasına sarılanlar olur!

“Bal tutan parmağını yalar” diyen, gönlü doymazlar pişkince sırıtır!

Lakin etik midir, siyasi erdemde yeri var mıdır merak konusudur?

Bursa’da CHP yi kim yönetir? Direksiyon kimin elindedir? Partililer; biat kültürünün tavan yaptığı bu durumu, çok sesliliğe tahammülsüzlüğü nasıl karşılamaktadır?

Chp’lilerin büyük kısmı bu gidişattan memnun görünmeseler de sesleri çıkmaz…

Davul zurna eşliğinde fotoğraf çektirdiği belediye başkanının “tabiri caizse papaz olduğu kişileri” bile parti içi barış için arayıp “Gelin uzlaşma sağlayalım, bu parti hepimizin” diyememektedir sayın Başkan…!

Oysa İl Başkanlığı makamına mühür vurulamaz, vurulsa dahi ilçe sınırları içinde değildir…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…