Home GÜNCEL ‘Kaybeden hep Mudanya oluyor’

‘Kaybeden hep Mudanya oluyor’

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:53
10 min read
‘Kaybeden hep Mudanya oluyor’ için yorumlar kapalı
0

Mudanya’nın sorunları adeta bir kördüğüme döndü. İlçenin sürekli yanlış yönetim anlayışları nedeniyle zaman kaybettiğini savunan Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bir an önce Büyükşehir Belediyesi ile diyalog kurması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, Mudanya ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini Mudanya Söylem’e anlattı.

 

Mudanya’yı sizin gözünüzden değerlendirebilir miyiz? Nasıl bir kent?

 

Mudanya 25 yıldır hep kaybeden bir kent oldu. Mudanyalılar son seçimlerde CHP’li Hayri Türkyılmaz ve ekibine hizmet için vize verdi ancak yine ilçemiz kaybetti. 2 yıl tamamlandı ancak hizmet yönünden ‘0’ diyebiliriz.

 

Mudanya Belediyesi’nin 2 yıllık hizmet süresince tek çivi çakmadığını belirttiniz. Belediye hizmet mi etmek istemiyor yoksa beceriksiz bir yönetim anlayışı mı mevcut?

 

Bütünşehir Yasası’yla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin önemi daha da arttı. Tüm yatırımların Büyükşehir Belediyesi ile yapılması gerekiyor. Üçlü sacayağına benzetebiliriz. Mudanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve iktidar. Ancak ayaklardan birisi kopuk bu nedenle de hizmetler eksik kalıyor.

Senin rozetin yok. Mudanya Belediye Başkanısın. İktidar partisinin temsilcisi olarak bana da ihtiyacın var. Gel ne gerekirse birlikte yapalım ama bu gelen yok.

Yine 3 partinin –Ak Parti, CHP, MHP- ilçe başkanları toplanalım, ilçenin sorunlarını tartışalım istedik. Ancak bu çağrımızı da kabul etmediler.

 

Mudanya Belediye ile Büyükşehir Belediyesi’ndeki diyalog eksikliğinin yol açtığı sorunlar nelerdir?

 

Her şeye rağmen Büyükşehir Belediyesi ilçemizden en ufak yatırımı esirgemiyor. Başkan Recep Altepe olduğu için çok şanslıyız. Hangi sorunla gidersek gidelim ilgili daire başkanını arar ve ‘ne gerekiyorsa yapın’ der.

Büyükşehir hizmetlerinden bahsetmek gerekirse evsel atıkların denize deşarjı için Büyükşehir Belediyesi 115 milyon TL harcadı, Mudanya Belediyesi’nin bütçesinin 2 katı.

 

Mudanya Belediyesi’nin bazı ihaleleri kamuoyunda çok tartışılmaya başladı bunlardan biri de Meriç çay bahçesi. Bu süreçle ilgili kafalarda onlarca soru işareti var. Meriç ihalesinde neler oldu?

 

Meriç çay bahçesi 616 metrekare bir alanda faaliyet gösteriyorlardı. Belediye geldi ben Mudanya’nın malını peşkeş çekmeyeceğiz söylemleriyle buraları boşalttılar. İşletmeciler kirayı 25-30 bin TL’ye çıkaralım teklifinde bulundular ancak kabul etmedi. Sonra ne oldu 15 bin TL’den ihaleye çıktı. O fiyatı veren çıksaydı ne olacaktı? Onu da veren çıkmadı, 2 yıla yakın süre boş kaldı. Mudanyalının ne kadar parasının heba edildiğini düşünün.

Şimdi 824 metrekare olarak ihaleye çıkıyor. Bu nasıl oluyor diye düşünülebilir. Meriç’in hemen yanında vatandaşın çocuk parkı yapılması için şartlı bağışla verdiği arsayı da katıyorlar. Bu yasal değil. İhale de kamuoyu baskısı üzerine iptal edildi. Diyarbakırlı bir kişiye verilmişti.

 

Mudanya Belediyesi’nin ilçede yaptığı hiç mi hizmet yok?

 

Mudanya Belediye Başkanı çok güzel propaganda yapıyor. Çağrışan bölgesinde yanan orman için hemen bu zihniyet başladı rant için yakıldı orası imara açılacak diye. Mehmetçik Vakfı ile ortaklaşa ormanı yaptık ve geçtiğimiz haftalarda son ağacı diktik. Türkiye’de bir ilk. Ne belediyeden bir temsilci ne de CHP’li meclis üyelerinden kimse vardı.

Gelir getirici orman projemiz var ülke genelinde. Cumhurbaşkanımız telekonferansla açılış yapıyor, Mudanya Belediye Başkanı yok. Sen CHP İlçe Başkanı değilsin, Mudanya’nın belediye başkanısın. Onlar ne yapıyor; Mirzaoba’nın oraya Atatürk siluetine sahip orman yapacaklarmış, havadan görünecekmiş. Onu da yapmadılar. Yahu bu Atatürk hepimizin, arkasına sığınmaktan vazgeçin.

Mudanya Belediyesi çöp toplama, asfalt gibi asli görevlerini bile yapmıyor. Mudanya insanı eğitimlidir, kültürlüdür. Çöpünü yere atmaz, çevreyi kirletmez yoksa kokudan duramazdık.

 

Kaymakamlık tören davetiyelerinin içinden Kılıçdaroğlu’nun Mudanya ziyareti ve Arena programının afişleri çıkmıştı. Bu konuyla ilgili gelişme var mı, yargı süreci işliyor mu?

 

O dönem Kaymakam Bey, Hayri Türkyılmaz’ı çağırarak sert tavrını koydu ve suç duyurusunda bulundu. Personelin sehven hatası savunması yaptılar. Belediye aracı sehven meyhanelerde geziyor, belediye personeli görevi bırakıp sehven meclis toplantısına katılıyor.

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın muhalefet meclis üyelerine sürekli sert bir tavrı var hatta hakarete kadar varıyor. Bu konuyla ilgili bir tavrınız olacak mı?

 

Sürekli AK Parti ve MHP’li meclis üyelerini hedef yapıyor. Öyle bir noktaya geldi ki kendi ekibi bile meclise girmiyor düşünün. Özür bekliyoruz. Bundan sonraki tavrımız şu olacak; Meclis toplantılarına girmeyecek ve özür dilemesi için basın açıklaması yapacağız.

 

Mudanyaspor’da çeşitli sıkıntılar var. Recep Günay istifa etti, geri döndü. Takım yönetimi protesto ediyor…

 

Başkan futbolcuları topluyor ve ‘bana tabisiniz’ diyor. Recep Günay dışlanıyor. O da görevi bıraktığını söylüyor ama resmi olarak istifa etmiş değil. Takım da her maçın ilk dakikası oynamıyor ve yönetimi protesto ediyor. Sonrada çıktıkları maçı alıyor.

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…