Home GÜNCEL Tarihi Çağrı: “Teröre Karşı Tek yürek, Tek Yumruk Olalım!”

Tarihi Çağrı: “Teröre Karşı Tek yürek, Tek Yumruk Olalım!”

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2016 02:35
14 min read
Tarihi Çağrı: “Teröre Karşı Tek yürek, Tek Yumruk Olalım!” için yorumlar kapalı
0

 

Türkiye Yörük Türkmenlerinin Aksakallılar Meclisi Eskişehir de toplandı. Toplantıda ülke gündemini değerlendiren Aksakallılar Meclisi ortak kaleme aldıkları bir bildiriyi kamuoyu ile paylaştılar.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en kritik dönemlerinden birinden daha geçiyor. Düşmanlıklarından ve bu topraklardaki hesaplarından vaz geçmeyen bilindik odaklar, bir kez daha ülkemizi bölmek ve kardeşi kardeşe kırdırmak için elindeki tüm kirli araçları seferber etmiş durumda… Gece-gündüz demeden çok boyutlu bir şekilde saldırıyorlar. Bir taraftan silahlarla, intihar bombacılarıyla kan döküp can alırken; diğer taraftan da satın aldıkları işbirlikçileri marifeti ile zihinleri bulandırmaya, bölünmeye, ayrıştırmaya ve milletçe birbirimize düşürmeye gayret ediyorlar.

Fakat bu ülke sahipsiz değil!

TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ AKSAKALLILAR MECLİSİ olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve üzerinde yaşayanları hedef alan dış destekli terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve faillerini lanetliyoruz.

Biz bu oyunu daha önce de gördük!

Biliyoruz ki, son 150 yıldır ülkemizi terörle dizayn etmeye çalışanlar dün Osmanlı’ya yaptıklarını bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapmak isitiyorlar.

Türkiye’yi terör batağına çekmek ve “Büyük Ortadoğu Projesi” adı altında yarım kalmış Sevr hesaplarını hayata geçirmek en büyük gayeleri!

Biliyoruz ki, “Bağımsız Kürdistan” adı altında bölgede “Büyük Ermenistan” inşası ile “Büyük İsrail” projelerinin hayata geçişini hızlandırmak temel hedefleri!

Bunun için de öncelikli hedefleri Selahaddin Eyyubi Ruhu!

Bu ruh, onların on yıllardır yıkamadığı Haçlı emperyalizmine karşı İslam kardeşliğinin ta kendisidir!

Bunun içinde İslam’ın son kalesi olan Türkiye’yi birbirleriyle et-tırnak olan Türkleri ve Kürtleri çatıştırmak, iç savaş ortamına çekmek suretiyle tarihin derinliklerine gömmek istiyorlar.

Fakat bin yıllara dayanan devlet geleneği ve bu coğrafya üzerinde yaşayan halkların sağduyusu bu oyunu bir kez daha bozacaktır.

Dolayısıyla, içinde bulunduğumuz zaman, var olma ile yeniden “Büyük Türkiye” olma noktasında devletimize ve başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize destek olma zamanıdır.

İçinde bulunduğumuz zaman iç ve dış düşmanlarımıza, tehditlere karşı Misak-ı Milli sınırları içinde tek yumruk ve tek yürek olma zamanıdır!

Zaman, yeniden hortlatılan ve ülkeyi bir iç savaş ortamına sürüklemek isteyen terör illetine karşın birlik, kardeşlik zamanıdır!

Yörük Türkmenler; Türk Milletinin birbirleri ile değil, devlet ve milletimizin bekasını tehdit eden hakiki düşmanları ile mücadele etmeleri gerekliliğinin bilincindedir ve bunu bir kez daha altını çizerek hatırlatır.

Bölmek ve parçalamak istemek hainlerin; birleştirmek bizim görevimizdir.

Mücadele sadece terör örgütleri ile sınırlı değil!

Terörle mücadeledeki en temel sorunlardan birisi de kendisini tanımlar ve muhataplık noktasında göstermektedir.

PKK terör örgütüne “terör örgütü” demekten itinayla kaçınan çevrelerin içinde yaşanılan süreçte bu örgütü söylemleriyle legalize etme girişimleri de dikkatlerden kaçmamaktadır. Örgütün adının net olarak zikredilmesi ve tavır konulması gerekir.

Aksi takdirde, söylem bazında yürütülen bu kampanyalar sonucunda terör örgütü kendisine hem meşruiyet zemini ve desteği sağlayacak hem de ulusal-uluslararası kamuoyu desteğini daha fazla temin etme yoluna gidecektir.

Terörle mücadelede sadece iki taraf söz konusudur. Birincisi “terör örgütü”, ikincisi ise buna karşı mücadele eden “Devlet”. Bunun dışındaki her türlü tanımı ve yaklaşımı reddediyoruz!

Güçlü demokrasiler, güçlü devletler demektir!

Devletlerin zayıfladığı ülkelerde demokrasilerin yaşaması mümkün değildir.

Unutmayalım ki, gerçek demokrasiler kendisine tehdit olarak görülen tüm yapıları yine kendi içerisinde geliştirdiği araç ve yöntemlerle yok etme refleksine sahiptir. Dünya tarihi, başta Batı demokrasileri olmak üzere, bunun birçok somut örneğine şahittir.

Teröre karşı en etkili silah kararlılıktır!

Bu konuda gösterilecek en küçük bir zafiyetin nelere yol açtığı çok açık bir şekilde görülmektedir.

Teröre karşı en küçük taviz, devlete yönelik güvende ciddi sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla teröre sıfır taviz yaklaşımı bundan sonraki dönemde sürece hakim olmak zorundadır.

Bu bağlamda “silahların susması”, “silahların bırakılması” gibi karşılığı olmayan defalarca test edilmiş boş ifadelerin, çağrıların toplum nazarında en ufak bir karşılığının olmadığı görülmelidir.

Şehit cenazeleri bunun onlarca örneğiyle doludur.

Millet, devletten teröre karşı mücadelede “kararlılık” ve “süreklilik” istemektedir! Aksi takdirde caydırıcılık gücünü kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaktır!

Barış çağrıları samimi değil!

Türkiye daha önce de çok sayıda barış çağrısına ve bunların kendisine nelere mal olduğuna şahit oldu. Bu tür çağrıların terör örgütünü elini kuvvetlendirirken, devleti ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde zayıflattığı görülmektedir.

Devlet ile terör örgütünü aynı kefeye koymak, barış çağrısı noktasındaki en büyük samimiyetsizlik olarak kendisini göstermektedir. Gerçek barış, ancak terör örgütünün tasfiyesi ile mümkün olacaktır!

Türkiye, teröre karşı topyekûn  ve çok boyutlu bir mücadele başlatmak zorundadır!

Bu bağlamda Yörük TÜRKMEN AKSAKALLILAR MECLİSİ olarak:

  • Türkiye’deki tüm STK’ları teröre lanet kampanyasına ve bu hususta ortak bir çatı altında buluşmaya davet ediyoruz.
  • Terörle mücadele noktasında meclis çatısı altında olan-olmayan tüm siyasi partileri ortak bir duruş ve mutabakat noktasında bir arada görmek istiyoruz.
  • Teröre karşı başta siyasetçiler, aydınlar, sanatçılar vb. kesimler en önde olmak üzere “Teröre Hayır, PKK’ya Hayır, Birlik ve Beraberliğe Evet!” mitingi düzenlenmesini öneriyoruz.
  • Medyayı ve aydınları bu hassas süreçte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.
  • Hükümetten, PKK terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadeleye devam etmesini bekliyoruz.
  • Halkımızın sağduyusunu korumasını ve teröre karşı mücadele eden şanlı ordumuza, güvenlik güçlerimize dualarını esirgememelerini ve İslam’ın son kalesi olan bu devlete her türlü desteği esirgememesini istiyoruz.
  • Yörük Türkmen camiasını Anadolu da Birliğin çimentosu olarak başta terörün mağdur ettiği bölgeler olmak üzere tüm milleti kucaklamakla Mükellef olduklarını hatırlamaya bıkmadan usanmadan kardeşlik için daha fazla çalışmaya davet ediyoruz. Birleştirmek bizim görevimiz.
  • İnanıyoruz ki, emperyalizm ve onun maşaları olan terör örgütleri bir kez daha şehitlerin kanlarında boğulacaklar.

Allah devletinize ve milletimize zeval vermesin.

TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ

AKSAKALLILAR MECLİSİ

 

20160316_150331-1 çağrı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…