Home EKONOMİ Zeytine gel, zeytineeeee!!!!

Zeytine gel, zeytineeeee!!!!

- Guncellenme Tarihi: 28 Şubat 2016 20:20
5 min read
Zeytine gel, zeytineeeee!!!! için yorumlar kapalı
0

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Emitt Turizm Fuarında Mudanya Belediyesinin resmi standında fuar ziyaretçilerine zeytin ve zeytinyağı satışı yapıldığını yazmış ve aşağıdaki soruları sormuştuk:

  1. Mudanya ve Tirilye’de zeytinyağı ve zeytin markaları varken neden en önde bir Gemlik markası sergilendi?
  2. Bu zeytin ve zeytinyağlarına Belediye bir bedel ödedi mi?
  3. Ziyaretçilere zeytinin kilosunu 10 TL’den Mudanya Belediyesi fuar standında kim sattı?
  4. Belediyenin kirasını ödediği stantta gayrı yasal ticaret yapmak nasıl bir anlayış? Ya da resmi bir kurum böyle bir ticaret yapabilir mi?
  5. Bahse konu CHP’li meclis üyesi bu ürünleri hangi firmayı temsilen sattı, birçok firmadan ürün alındıysa elde edilen kazanç nasıl pay edilecek? Bedelsiz alınan ürün nasıl fiyatlandırılarak satılır? Bu satış esnasında fiş – fatura vs. verildi mi?
  6. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın ve Tirilye’nin zeytinini marka yapacağım” sözüne ne oldu?
  7. İlçenin zeytin ve zeytinyağı üreticileri bu duruma ne diyecek?
  8. 12651248_10153985927348945_8802622055563594192_n

Mudanya Belediyesinin çiçeği burnunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, M.Agah Bursalı Kreş Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen, o gün bu gündür görev aşkıyla çalışan, o günden beri Mudanya adına çok önemli adımlar atan Akın Poroy’a konuyu sorduk. Poroy, fuarda zeytin ve yağın satışını meclis üyelerinden Hüseyin Esen’in yaptığını, zeytinlerin ve yağın temin ve satışının tamamen Esen tarafından organize edildiğini dile getirdi. Hüseyin Esen’in de ürünlere 2 bin küsur TL ödeyerek Mekan Cafe’den aldığını biliyoruz. Mekan Cafe sahibi Cenk Turhan’a konuyu sorduğumuzda ticari bir sır olduğunu, dolayısıyla bizimle paylaşamayacağını söyledi. Ticari sır varsa ticaret var demektir. Belediye bu zeytinleri alırken fatura kesti mi? İkincisi alınan ürünler sonuçta aracıdan alındığına göre o aracı satın alma yaparken bunlar için fatura aldı mı? Basına yansıyan haberler var. Vergi dairesi ve kaymakamlık bir inceleme başlattı mı?

Akın Poroy bu satışın fuar katılımcılarının yoğun isteği olduğunu, bu sebeple satıldığını söylese de biz belediyeye ait resmi stantta herhangi bir ürün satmanın yasal dayanağı olmadığının altını çiziyoruz. Poroy, Gemlik marka zeytin yerine Mudanya markası zeytin tercih edilseydi konusunda bizimle hemfikir olduğunu da dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …