Home GÜNCEL Karanfiller, mübadele şehitleri için…

Karanfiller, mübadele şehitleri için…

- Guncellenme Tarihi: 30 Ocak 2016 19:34
3 min read
Karanfiller, mübadele şehitleri için… için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın Mudanya ilçesinde GiritliMahallesi olarak bilinen Halitpaşa Mahallesi’nde toplanan ‘mübadil çocukları’, savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına denize kırmızı karanfil bıraktı.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenleri ilçede düzenlenen törenle andı.Giritli Mahallesi olarak bilinen Halitpaşa Mahallesi’ndeki Kalami Restaurant önü sahilinde yapılan törene; Rumelifed Başkanı Reşat Çimsöken ve BursaEdirneliler Kültür Dernekleri Kurucu Başkanı Ahmet Güneş’in yanı sıra İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kadir Kahraman, CHP Mudanya İlçe Başkanı ErgülBatman, yönetim kurulu üyeleri ile mübadil yakınları katıldı.

Bursa'nin Mudanya ilcesinde Giritli Mahallesi olarak bilinen Halitpasa Mahallesi'nde toplanan mubadil cocuklari', savaslarda ve goc yollarinda yasamini yitirenler anisina denize kirmizi karanfiller birakti.
Bursa’nin Mudanya ilcesinde Giritli Mahallesi olarak bilinen Halitpasa Mahallesi’nde toplanan mubadil cocuklari’, savaslarda ve goc yollarinda yasamini yitirenler anisina denize kirmizi karanfiller birakti.

Saygı duruşu ardından açıklama yapan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, 93 yıl önce TBMM Hükümeti ile Yunan Hükümeti arasında Türkiye’de yerleşik Rum-Ortodokslar ile Yunanistan’da yerleşik Türk-Müslümanların zorunlu göçünü öngören mübadele sözleşmesinin imzalandığı hatırlattı. 2005 yılında kurulan derneğin çalışmalarını katılımcılarla paylaşan Türker, savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına denize kırmızı karanfiller bıraktı.
IMG_8639
Etkinlikte ayrıca, derneğin gerek yurtiçi gerekse yurtdışında dostluk ve barış adına açtığı eski Rum evlerinden toplanan ahşaplar üzerine yapılan el sanatları ve fotoğraf sergileri izlenime sunuldu.

 

YAVUZ GERÇEKÇİ  | BURSA –

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…