Home GÜNCEL VAH MUDANYA VAH!

VAH MUDANYA VAH!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:17
9 min read
VAH MUDANYA VAH! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tek adam olmak isterken tek başına kaldı. Kısa bir süre önce katıldığı televizyon programında “Meclis üyelerine güvenmiyorum” diyen Türkyılmaz’ı kendi partisinin meclis üyeleri de terk etti.

Hayri Türkyılmaz’ı protesto eden 9 muhalif CHP’li meclis üyesi mazeret göstererek toplantıya gelmeyince Mudanya Belediye Meclisi toplanamadı. Meclisten bir gün önce yapılan grup toplantısında partinin etkili isimlerinden olan Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy, 21 aydır sürdürdüğü grup sözcülüğünü bıraktı. Mudanya Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyeleri ile CHP’li Başkan Hayri Türkyılmaz arasında uzun zamandır içten devam eden soğukluk son meclis toplantısı öncesi krize dönüştü. 14 CHP’li meclis üyesinden 10’u başkana tepki olarak mazeret bildirdi ve meclis toplantısına katılmadı. Meclis’in toplanamamasına tepki gösteren AK Parti ve MHP Grup sözcüleri ortak basın toplantısıyla yaşananlara büyük tepki gösterdi.

Mudanya Belediyesinin Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki 19. Meclis toplantısı CHP’li meclis üyelerinin mazeret bildirerek oturuma katılmaması nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Toplantı saatinde 25 üyeli mecliste muhalefet partileri Ak Parti ve MHP tam kadro yer alırken, CHP’den Başkan Türkyılmaz’la birlikte sadece grup sözcüsü Hüseyin Esen hazır bulundu. Oturumda tek başına kalan Türkyılmaz, 25 kişilik mecliste yeter sayı için üye sayısının yarısından bir fazla olması gerektiğine dikkati çekti. Toplantıyı açamayan Türkyılmaz, 9 Aralık Çarşamba gününe erteledi ve salon olmadığı gerekçesiyle Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi’ne aldı.

5e3e8ca6-fda8-4e44-b50d-7f704e4f0767

 

MHP: BELEDİYE İYİ YÖNETİLEMİYOR

Meclisin toplanamaması üzerine MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç ve AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman ortak basın toplantısı düzenleyerek yaşananları protesto etti. MHP Sözcüsü Ardıç, muhalefet grubu olarak bugüne kadar Mudanya’da Belediyenin iyi yönetilmediğine dair yaptıkları eleştirilerin haklılığının bu olayla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Meclisin toplanamamasını “Bu bir laçkalık ve aymazlıktır” olarak değerlendiren Ardıç, bu durumun meclisin de ne derece önemsendiğini ortaya koyduğunu ifade etti. Ardıç, “Biz daha önce defalarca söylemiştik. Mudanya Belediyesi iyi yönetilemiyor. Meclis’in ne kadar dikkate alındığı ortadadır. Bu yaşananlar laçkalıktır, aymazlıktır. Meclis bu şekilde çalıştırılamıyor. Buradaki durumun Başkandan mı yoksa Meclis üyelerinden mi kaynaklandığını bilemiyoruz. Zaten bunu araştırmıyoruz. Bu bizi ilgilendirmez. Parti içi sorunları vardır ya da yoktur. Lakin bu gün meydana gelen bu olaydan dolayı meclis 3 gün sonraya ertelenmiştir. Biz bununla ilgileniyoruz ve belediyenin iyi yönetilemediğini tekrarlıyoruz ” dedi. S Ardıç, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın seçimlerin ardından belediye içindeki meclis salonunu kaldırdığını ve Mudanya Belediye Meclisi’nin salonsuz kaldığına dikkati çekerek, “Bugün meclis toplanamadı ve yer olmadığı için 9 Aralık’ta Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi’ne alındı toplantı. 2 senedir AK Parti Gurup Sözsüsü arkadaşımla söylememize rağmen hala bir meclis salonumuz yoktur. Bu durumu Mudanya halkı basın aracılığıyla görecek ve bir değerlendirme yapacaktır diye düşünüyorum” dedi.

ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL

AK Parti Grup Sözcüsü kadir Kahraman da, “Mudanya Meclisi tarihinde ilk defa bir olaya şahit oluyoruz. CHP Mudanya’yı yönetemiyor. Mudanya’ya daha iyi hizmet edeceğini söyleyerek halktan yetki alan Mudanya Meclisi’nin durumu ortadadır. İlk defa mecliste çoğunluk olan partinin meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle Mudanya Meclisi toplanamadı. CHP Mudanya’ya hizmet etmek için halktan yetki aldı ancak gelinen nokta da ortadadır. Mudanya Meclis üyesi ve Mudanya’da yaşayan bir Mudanyalı olarak bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz. Başkan ile meclis üyelerinin arasında mutlaka bir sorun vardır fakat bu bizi ilgilendirmiyor. Bir yetkiyi almak çocuk oyuncağı işler değil. Demek ki “ben ne dersem o olur, ben yaptım oldu, ben nasıl istersem öyle yaparım” yaklaşımıyla siyasette ve herhangi bir makamda yol almanız, başarılı olmanız mümkün değil. Bu işe birlikte başlandıysa birlikte devam edilir ve birlikte bitirilir. Siz özel bir televizyon kanalına çıkar ben Meclis üyelerime güvenmiyorum derseniz, bu günkü tabloyla karşılaşırsınız. Mudanya’yı geleceğe taşıyacak kadro buysa vay Mudanya’nın haline diyorum. İnşallah Mudanya’da meclis ölçeğinde böyle bir durumla karşılaşmayız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …