Home GÜNCEL OSMANGAZİ’Lİ YÜZÜCÜLER OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

OSMANGAZİ’Lİ YÜZÜCÜLER OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

- Guncellenme Tarihi: 27 Kasım 2015 11:49
4 min read
OSMANGAZİ’Lİ YÜZÜCÜLER OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyespor, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpiyatlara katılacak sporcular yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri TOHM’a, yüzme branşında Bursa’dan en fazla sporcu gönderen kulüp oldu.

 

Olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve başarılı sporcuların, belirli kriterler dahilinde seçilerek elit düzeyde yetiştirileceği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin Bursa’daki yüzme branşına Osmangazi Belediyespor sporcuları damga vurdu. Sporcuların, performanslarının geliştirmesi, sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi hedefiyle çalışmalar yürüten merkezdeki 60 sporcunun 30’u Osmangazi Belediyespor Kulübü’nden oluşuyor.  2016 ve 2020 Olimpiyat hedefleri için oluşturulan merkezde yer alan sporcular, aldıkları eğitimlerle Türk sporuna yön verecek.

OSMANGAZİ (1)

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına katılabilmek için oluşturulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin (TOHM) Bursa’da yüzme branşında eğitim alan sporcuları ziyaret etti. Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda İtalyan antrenör Stefano Nurra eşliğinde çalışmalara devam eden sporculara olimpiyatlar yolunda başarılar dileyen Başkan Dündar, “Yüzme, bana göre en zor spor branşlarından bir tanesi. Osmangazi Belediyesi olarak bu zor spor branşında başarılı sporcular yetiştirebilmek adına ciddi yatırımlar yapıyoruz. 5 tane yüzme havuzu ile Türkiye’de en çok havuza sahip belediyelerin başında geliyoruz. Nüfusa oranladığımız da Bursa, sahip olduğu spor tesisi sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada. Bu kadar çok tesise sahipsek ve belediye olarak gerekli desteği sağlıyorsak, bu tesislerden başarılı sporcular çıkmasını istiyoruz. Eğer, Türkiye’nin en modern tesislerine sahipsek, en başarılı sporcularını da bizler yetiştireceğiz” dedi.

 

İtalyan yüzme antrenörü Stefano Nurra da, “Sıkı çalışıyoruz. İki yıl içerisinde eğitimler ile sporcular çok yol kat etti. Sporcularımız ciddi bir gelişim gösterdi. Milli takım için daha fazla sporcu yetiştirmek istiyoruz. Uzun vadede ki hedeflerimiz arasında ilk sırayı, olimpiyatlara çok sayıda sporcu göndermek alıyor” dedi.

 

Havuza inerek sporcuların antrenmanlarını izleyen Başkan Dündar, genç sporculara çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…