Home EĞİTİM BTÜ YILDIRIM YERLEŞKESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

BTÜ YILDIRIM YERLEŞKESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2015 12:04
16 min read
BTÜ YILDIRIM YERLEŞKESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) 2015-2016 Akademik Yılı ve Yıldırım Yerleşkesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninin ve konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan tarafından yeni akademik yılın ilk dersi verildi.

BTÜ’nün 2015-2016 Akademik Yılı ve Yıldırım Yerleşkesi’nin açılış törenine; Bilim Sanayi Teknoloji Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas’ın yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun müdürü, çeşitli STK’ların başkan ve yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Akademik yıl ve yeni eğitim binası açılışında konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Bugün 2015-2016 Akademik Yılı ve Yıldırım Yerleşkesi Eğitim Binasının açılış töreni için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle 2010 yılında Bursa Teknik Üniversitesinin resmen kurulmasına kadar geçen süreçte destek veren her şahıs, kurum ve kuruluşa içten teşekkür eder, emek ve özverili çalışmalarından dolayı kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ali Sürmen hocamıza sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunarız. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda emek harcayan çok değerli idari ve akademik kadromuza, bizlere katkı koyan bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Mevcut binamızın bu hale getirilmesine kadar çok çeşitli süreçlerde ve farklı şekillerde emek harcayan teknik ve idari ekibime ve yüklenici firmamız yönetici ve çalışanlarına da içten teşekkür ederim” dedi.

BTÜ (1)

Karademir: En büyük zenginlik insan kaynağımızdır

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin insan, genç ve yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Arif Karademir, “Yetişmiş insan kaynağı, ancak kuvvetli eğitim sistemi ve üniversiteler ile eğitilebilir ve ülke kalkınmasına katkı koyabilir. Aksi taktirde diplomalı/diplomasız işsizler ordusuna katılan, şer odaklarının manipülasyonu ile bir çok kargaşa ortamına çekilmek istenen gençler, geçmişte görüldüğü gibi terör ortamına da sürüklenebilmektedirler. Bu açıdan dünyada görülen modern üniversite örneklerinin ülkemizde sayısal olarak hızla artırılması, aslında hala devam eden kurtuluş savaşımız için en modern teçhizatlara bir anlamda sahip olmak demektir. Bu mücadelede en büyük umut ve zenginliğimiz olan siz değerli öğrenci kardeşlerimiz için her türlü çalışma yapılmaktadır. Durumun bütün ciddiyeti ile farkında olan devletimizin, son yıllarda birçok alanlarla beraber eğitim ve yükseköğretim konusunda da çok ciddi yatırımlar yaptığı görülmektedir. Bursa Teknik Üniversitesi bunun güzel örneği olarak Uluşehir Bursa’mıza kazandırılmıştır” diye konuştu.

Karademir: Dünyayı izleyen bir üniversite

Bursa Teknik Üniversitesi’nin dünyayı izleyen, okuyan, yapılması gerekenleri tespit edip ve bunları bir takvim çerçevesinde hayata geçirmek için var güçleri ile çalışan idari ve akademik bir ekipten oluştuğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle Osmanlının beşiği Ulu Şehir’e yakışır bir modern üniversite olmak, ilk etapta kent ve bölge sanayisine, topluma ve bütün paydaşlarına çözüm üreten, güç katan kuvvetli bir bilim yuvası olmak için çalışmaktır. Güncel ders müfredatları, dinamik eğitim sistemi, genç/donanımlı akademik kadrosu ve uzun dönem staj-işyeri uygulaması ile mesleğini seven ve hâkim, yüksek oranda aranan yetişmiş elemanlar yetiştirmek için çalışılmaktadır. Programlarımızın yarısı %30 İngilizcedir. Bursa Teknik Üniversitesi dünya standartlarında mezunlar vermek, bilim üretmek, projeler yapmak ve teknolojiyi takip eden değil yönlendiren bir “Bilim ve Teknoloji Üssü” olmayı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmanın zaman, maliyet, kalite ve sistem maliyetleri vardır ve bu konuda öncelikle Bursa’nın üniversitelerine sahip çıkması, bir şekilde kenetlenme ve takım ruhunu kuvvetli şekilde oluşturması gerekmektedir. Ülkelerin yarışında şehirler, şehirlerin yarışında ise üniversitelerin çok önemli yeri ve işlevi vardır. Üniversiteler, bilginin üretildiği merkezler olarak ülke ve coğrafyalarının gelişmesine en önemli katkı koyması beklenen stratejik kurumlardır.”

Karademir: Nitelikli büyüyoruz

BTÜ olarak nitelikli bir büyüme içerisinde olduklarını kaydeden Rektör Karademir, “Bursa Teknik Üniversitesi kuruluşundan bugüne kontrollü ve nitelikli bir büyüme sergilemiştir. Sadece öğrenci ve personel sayısının artırılması açısından olaylara yaklaşmamış, dengeli ve kaliteli büyümede ısrarcı olmuştur. Fiziki mekanların artırılması ile beraber, birçok avantajı olan Bursa’nın da enerjisi ile BTÜ gelişimini daha hızlı sürdürecektir. 2015 yılında 7 tane yeni bölüm açılmış ve toplamda 12 bölümde lisans öğrenci alımı yapılmıştır. 27.000 m2 kapalı alanı olan bu eğitim binası, derslikleri, bilgisayar ve dil laboratuvarları, spor salonu, kafetaryası ile tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Kestel Çataltepe’de bulunan kampüs alanımızla ilgili kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış, şahıs arazilerinin ödemeleri yapılarak tapuları alınmıştır. Çok hızlı şekilde kampüs yerleşke proje çalışmaları yapılmakta ve 2016 yılı ilk yarısında inşaatlara başlanması planlanmaktadır” dedi.

Edebali: Yeni ama yenilikçi bir üniversite

Açılış programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, BTÜ’nün Yıldırım İlçesi sınırlarında yer aldığını anımsatarak, Yıldırım Belediyesi olarak BTÜ ile önemli işbirliklerine imza attıklarına dikkat çekti.

İnsan kalitesini artırmada eğitimin önemine vurgu yapan Edebali, BTÜ’nün yeni ama yenilikçi bir üniversite olduğunu söyledi.

Karlık: Seçkin bir üniversite

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, BTÜ’nün verdiği nitelikli eğitim ve tematik yapısıyla öne çıkan bir üniversite olduğunu söyledi. Karlık, BTÜ’nün, sanayinin kalbinde eğitim veren seçkin bir devlet üniversitesi olduğunu dile getirdi.

Açılış programına katılan Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün ise, üniversitelerin, toplumu aydınlatan kurumlar olduğunu hatırlattı. Eekonomik kalkınmanın en temel koşullarından birisinin bilimsel gelişmişlik olduğunu belirten Ergün, çağdaş ve uygar toplumlar seviyesine ulaşmada en önemli gücün gençler olduğunu söyledi. BTÜ’nün dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer alacağına inandığını belirten Vali Yardımcısı Ergün, yeni akademik yılın ve yeni eğitim binasının hayırlı olmasını diledi.

Arslan: İlk dersi vermek zordur

Açılış konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan tarafından yeni akademik yılın ilk dersi verildi.

Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü konulu ilk dersi veren Prof. Dr. Ersan Arslan, ilk dersi vermenin zor olduğunu anımsattı. Arslan, bu dersin sembolik olmaktan öteye geçmesi gerektiğini dile getirdi. Arslan, “İlk dersi vermek zordur. Semboliğin ötesine geçip, hem ülke hedefleri açısından hem geleceğimizi şekillendirme açısından kulağınıza biraz kar suyu kaçırılırsa ne mutlu bana” dedi.

Arslan: Orta Yüksek ve İleri teknoloji üretmeliyiz

Refah toplumuna ulaşmada orta yüksek ve ileri teknoloji ürünlerin üretilmesi gerektiğini belirten Müsteşar Arslan, para eden ürünler üretmeliyiz. Biz refah toplumuna ulaşmak istiyorsak orta yüksek ve ileri teknoloji ürünleri üretmeliyiz. Bunları üretmek istiyorsak teknolojik dönüşüm yapmalıyız.  İşin içine teknolojiyi sokmalıyız” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmaları ve verilen ilk dersin ardından BTÜ’ye en yüksek puan ile kayıt olan öğrencilere plaket takdim edildi. Plaket takdim törenin ardından yeni eğitim binasının açılışı töreni katılan protokol mensuplarının kestiği kurdele ile yapıldı. Törene katılanlar kurdele kesiminin ardından yeni eğitim binasında incelemelerde bulundular.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …