Home GÜNCEL MUDANYA’DA ESNAFIN ZAFERİ

MUDANYA’DA ESNAFIN ZAFERİ

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:20
3 min read
MUDANYA’DA ESNAFIN ZAFERİ için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi’nin esnafa yönelik tepki çeken uygulamaları devam ederken, Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki belediye son adımında sert kayaya çarptı.

Mütareke Meydanı’ndaki Cafe Shot’un önündeki masa sandalyelerin kaldırılmasına vatandaşlarda tepki gösterince belediye geri adım atıp masa ve sandalyelere izin verdi. Mudanya’da geçen hafta içinde yaşanan masa sandalye krizi, belediyenin tutarsız uygulamalarına bir yenisini olarak kayıtlara geçti. Mütareke Meydanı’nda hizmet veren Cafe Shot’un kafeteryanın önüne koyduğu masa ve sandalyeler, belediye tarafından Anıtlar Kurulu’nun “Mütareke Evi” çevresiyle ilgili kararı gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Özellikle gençlerin rağbet ettiği kafenin önündeki masa sandalye guruplarının kaldırılması Mudanya’da tepkiye neden oldu. Hemen her kesimden insanlar kafenin önünde minder koyarak uygulamalara tepki gösterdi. İlçe sakinlerinin tepkisine yol açan, keyfi bir uygulama olarak nitelendirilen masa ve sandalyelerin belediye ekiplerince kaldırılmasından sonra esnafa Mudanyalılar sahip çıktı. Kafe müşterileri evlerinden getirdikleri minderlerine oturarak günlerce sosyal medyadan Belediyeye çağrı yaptılar. Sonunda Mudanya Belediyesi kafe sahiplerine masa ve sandalyelerin yeniden dışarıya koyulması için izin verdi.

Başkan Hayri Türkyılmaz’ın göreve geldiğinden bu yana Güzelyalı ve Mudanya sahilinde birçok işletmenin masa ve sandalyelerini kaldırdığı biliniyor. Diğer işletmeler açısından emsal teşkil edebilecek. Cafe Shot’a verilen izinle gözler daha önce masa ve sandalyeleri kaldırılan esnafa çevrildi. Kimi işletmelerin masalarını dükkan önlerine koyduğu gözlenirken, kimilerinin ise sıkı denetim altında olduğu gözlerden kaçmadı.

Çevre esnafı, bundan sonra belediyenin ne gibi uygulamalar yapacağını, belediye ekiplerinin esnafa karşı nasıl bir tavır takınacağını merak ediyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …