Home GÜNCEL ESNAFINA SAHİP ÇIK MUDANYA

ESNAFINA SAHİP ÇIK MUDANYA

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:21
4 min read
1
0

Sevgili Mudanyalılar, biliyorsunuz, Mudanya Belediyesi, Hal Kahveleri olarak bilinen bölge dâhil belediye dükkânlarının boşaltılması için esnafa tebligat gönderdi. Bu dükkânları belediye ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. Yani belediye Mudanya’ya yıllarını veren, hizmet eden ve ekmek parası için bu çalışan bu insanları kapı dışarı ediyor. Bu insanlar bizim komşularımız, akrabalarımız, ağabeylerimiz, ablalarımız arkadaşlarımız.

Esnafına anahtarı getir demek ne kadar doğrudur?

Tüm saplantılarımızı bir kenara bırakarak Mudanyalı olarak, Mudanya’da yaşayan insanlar olarak şöyle bir düşünelim. Bu insanlar oradan kapı dışarı edilerek bu dükkânlar kimlere verilmek isteniyor? Bu uygulamanın Türkiye’de başka yerlerde örneği var mı? Bu öfke, bu kin neden? Mudanya’da yıllardır alışık olduğumuz bu esnaflardan neden rahatsızlık duyuluyor? Hangi hesaplarla bu kararlar alınıyor ve toplumun genel tepkisine rağmen ısrarla uygulanıyor?
Sevgili dostlar, Mudanya, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın eliyle yabancılaşıyor. Parayı nerden bulduğu nasıl elde ettiği belli olmayan sadece elinde para olduğu için bu yerleri alacak kişilerin ne getirip ne götüreceği iyi hesaplanmalı. Belediyeler ticarethane değil, hizmet kapısıdır. Sen Mudanyalı kardeşim, esnafına sahip çık.

 

Sen AK Partili, CHP’li MHP’li her ne düşüncede olursan ol Mudanyalı dostum, Mudanya’ya sahip çık. Mudanyalı da Mudanya esnafı da hiç kimsenin hırsına, takıntılarına, bilinçaltı öfkesine, kaprisine ya da kafasının arkasındaki gizli hesaplara kurban edilecek kadar değersiz değildir.

Esnafına anahtarı getir demek ne kadar doğrudur?
Sözün özü, siyaseti, hırsları bir kenara bırakarak vicdanımıza soralım ve Mudanya için elimizden geleni yapılım. Mudanya’nın vicdanı tüm sorunların üstesinden gelir.

 

İnşallah bir dahaki seçimde halkımız bir siyasi partinin başkanını değil tam bir idaresi olan, yardımsever bir Mudanya evladını, bizlere başkan değil, ağabey, kardeş, hizmetkar olarak o makama getirecektir.

ERAY DURSUN

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …