Home EKONOMİ 13 MİLYON DOLARLIK İLAVE YATIRIM TÖRENLE HİZMETE AÇILACAK…

13 MİLYON DOLARLIK İLAVE YATIRIM TÖRENLE HİZMETE AÇILACAK…

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2015 13:19
6 min read
13 MİLYON DOLARLIK İLAVE YATIRIM TÖRENLE HİZMETE AÇILACAK… için yorumlar kapalı
0

 

MEVCUT KAPASİTESİNİ 3 KAT ARTIRARAK 150 BİN METREKÜP/GÜN’E YÜKSELTEN YEŞİL ÇEVRE KULLANDIĞI TEKNOLOJİLER YÖNÜ İLE TÜRKİYE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR.

Türkiye’de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, 52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle Salı günü törenle hizmete açılıyor.

KOSAB, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki Endüstriyel Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı.2006 yılından bugüne son teknoloji sistemlerle hizmet vermeye çalışan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, bugün ulaştığı noktada arıtmada kapasitesini üç katına çıkartarak, patentli ön arıtma ünitesi olan mikroflotasyon sistemi ve son çökeltme havuzlarındaki Lamella uygulaması ile Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdi.

 

  “27 MİLYON DOLARLIK YATIRIM”

Türkiye’de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını hak eden Yeşil Çevre, yine Türkiye de ilk defa kullanılan manyetik yataklı blower teknolojisini hayata geçiriyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, maliyet esaslı arıtma hizmeti verdiklerini söyledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri’nin ortaklarına arıtma tesisi hizmeti sunmasının yanı sıra, bünyesinde bulunan laboratuvar sayesinde ortaklarına analiz hizmetleri ve Çevre Danışmanlık hizmeti de verdiğini ifade eden Aydın, “Yine ortaklarımıza iş sağlığı ve güvenliği danışmanlığı, katı atıkların toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi gibi hizmetleri vermek üzere alt yapı çalışmalarına devam etmektedir. Arıtma tesisinin kapasitesi ülkemizde ilk defa kullanılacak olan yeni teknolojiler ile günde 52 bin 500 metreküpten 150 bin metreküpe çıkartıldı. Yeşil Çevre’nin sıradaki hedefi atık suyun ileri arıtma ve geri kazanım yöntemi ile sanayicimizin ve bölge çiftçimizin kullanımına sunulmasını sağlamak olacaktır. Yeşil Çevre bugünkü yapısı ile ilk olmanın sorumluluğu ve çevre bilinci ile Avrupa standartlarında arıtma yapmak ve Türkiye’deki dağınık yapıda olan sanayi tesisleri ve yerleşim alanları için arıtma modeli oluşturmaktadır. Son yaptığımız 13 milyon dolarlık sistem yatırımı ile toplam yatırım maliyeti 27 milyon dolara ulaştı” dedi.

Mehmet Aydın, Bursa’da ilk olmak üzere tamamen yerli sermaye ile geliştirilen akışkan yataklı 60 ton/gün kapasiteli yakma tesisi projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve bütün bu yatırımların Yeşil Çevre’nin ortakları tarafından finanse edildiğini sözlerine ekledi.

 

Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri’nin yeni yatırımları Salı günü 12.00’de geniş katılımlı bir organizasyonla gerçekleştirilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

109 Yıldır Aynı Gururla

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü münasebetiyle düzenlene…