Home EĞİTİM ÜNLÜ KİTAP KAHRAMANLARI OSMANGAZİ KOLEJİ’NDE

ÜNLÜ KİTAP KAHRAMANLARI OSMANGAZİ KOLEJİ’NDE

- Guncellenme Tarihi: 19 Kasım 2015 12:58
2 min read
ÜNLÜ KİTAP KAHRAMANLARI OSMANGAZİ KOLEJİ’NDE için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Koleji’nde, öğrencilerin kitapları sevmesi, okuma alışkanlıklarının arttırılması ve araştırma merakının oluşturulması amacıyla ünlü kitap kahramanları oyunlar eşliğinde canlandırılıyor.

Osmangazi Koleji Eğitim Yöneticileri, kitap kahramanlarının canlandırılarak öğrencilerde merak uyandırılması ve buna bağlı olarak öğrencilerin kitapları ilgiyle okumaya yönlendirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda öğrencilere ilk olarak Cervantes’in şöhreti yakaladığı eseri olan Don Kişot karakteri ve yardımcısı SanchoPanza’nın kitapta yer alan bir bölümü canlandırıldı. Yine Osmangazi Koleji öğrencilerinin canlandırdığı oyunda dönemi yansıtan aksesuarlar ve Don Kişot’un atı olan Rosinante’de unutulmadı.

IMG_8929

Merakla izlenen oyun sonrası öğrenciler,merak ettiği soruları kahramanlara sorma fırsatı da yakaladılar. 4. sınıf öğrencilerinin doldurduğu salonda miniklerin karşısına geçip soruları cevaplayan kahramanlar, verdikleri cevaplarla keyifli anlar yaşattı.

Cervantes ve Don Kişot hakkında detaylı bilgiye ulaşarak ve de merak ettiği sorulara cevap bularak hem kitap okumanın keyifli yönlerini hem araştırma yapmanın gerekliliğini öğrenirken aynı zamanda kahramanlarla iletişim kurmanın keyfini de yaşamış oldular.

Etkinlik sonunda öğrenciler tarafından  DonKişot ve SanchoPanza’ya çiçek verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…