Home GÜNCEL ATLETİZM ALTYAPI SEÇMELERİ YAPILDI

ATLETİZM ALTYAPI SEÇMELERİ YAPILDI

- Guncellenme Tarihi: 18 Kasım 2015 15:44
4 min read
ATLETİZM ALTYAPI SEÇMELERİ YAPILDI için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin, atletizm branşına yeni sporcular kazandıracak seçmeleri, Atıcılar Spor Kompleksinde yapıldı. Bu yıl 8 bin öğrenci içerisinden seçilen 222 sporcu adayından 100’ü, Osmangazi Belediyesi Atletizm Takımı altyapısına girmeyi başardı.

 

Spora ve sporcuya yönelik gerçekleştirdiği ciddi yatırımlarla ve elde edilen sportif başarılarla, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettiren Osmangazi Belediyesi’nin, atletizm branşına yeni yeni yıldızlar kazandırmak için gerçekleştirdiği sporcu seçmeleri yapıldı. Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı antrenörleri tarafından, ilk ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan seçmelerin ardından elemelere katılmaya hak kazanan sporcu adayları, servis araçları ile alınarak Atıcılar Spor Tesislerindeki atletizm pistine getirildi. Bu yıl yaklaşık 8 bin öğrenci arasında yapılan ön elemeleri geçen 222 öğrenci, Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı’nın altyapısına seçilebilmek için Atıcılar Spor Tesislerindeki atletizm pistinde ter döktü. 10, 11, 12 ve 13 yaş olmak üzere 4 grupta yapılan seçmelerin sonunda, başarılı olan 100 çocuk Osmangazi Atletizm Takımı’na seçildi.

 

ATLETİZM (2)

 

Osmangazi Belediyesi Atletizm Takımı Baş Antrenörü Abdurrahman Deriş, takım olarak geçtiğimiz yıl 16 yaş altında Türkiye Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde ilk 3’e girdiklerini söyledi. Deriş, “Başkanımız Mustafa Dündar’ın desteği ile kurulan Osmangazi Belediyesi Atletizm Takımı, Türkiye’de şu an en iyi altyapıya sahip takım. Atletizm Süper Ligi’nde mücadele eden takımımızda, tamamı altyapıdan yetişen sporcularımızdan oluşan, içerisinde Songül Konak, Seray Şentürk, Rümeysa Efe gibi bir çok rekortmen atletimiz var. Şu anda olimpiyatlara hazırlanan bir kızımız bulunuyor. Bunun yanı sıra 15 tane milli takım seviyesinde sporcumuz var. Türkiye Olimpiyat Hazırlık merkezi (TOHM) da bulunan 24 sporcudan 7’si, Osmangazi Belediyesi Atletizm Takımı altyapısından yetişen sporcularımız.  İnşallah bu sene, 7 yıllık çalışmalarımızın meyvesini alacağız” dedi.

 

Atletizm takımına seçilen çocukların, 3-4 yıl içerisinde milli takımlara seçilecek, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olacak birer sporcu adayı olduğunu ifade eden Abdurrahman Deriş, seçilen çocukların haftada 3 gün antrenörler eşliğinde yaş gruplarına göre antrenmanlarını düzenli bir şekilde yaparak müsabakalara hazırlanacaklarını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…