Home GÜNCEL DORUK SAĞLIK GRUBU, PREMATÜRE DOĞUMA DİKKAT ÇEKİYOR

DORUK SAĞLIK GRUBU, PREMATÜRE DOĞUMA DİKKAT ÇEKİYOR

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2015 12:53
6 min read
DORUK SAĞLIK GRUBU, PREMATÜRE DOĞUMA DİKKAT ÇEKİYOR için yorumlar kapalı
0

Özel Doruk Sağlık Grubu, Dünya Prematüre Doğum Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Doruk Yıldırım Hastanesi’nde basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, Doruk Sağlık Grubu’nun Bursa’da en yüksek kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine sahip olduğunu ifade ederek, toplamda 41 Yenidoğan yatağı bulunduğunu belirtti. Dr. Esgin, “Her bebek daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun için prematüre konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olmalıyız” dedi.

DORUK2

Özel Doruk Sağlık Grubu, 17 Kasım Dünya Prematüre Doğum Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyunu konu ile ilgili bilgilendirdi.

Sağlıkta 17 yıllık yerli marka…

Düzenlenen toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, erken doğan bebeklerin uzman hekimler tarafından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini söyledi. Doruk Sağlık Grubu olarak, Bursa’da sağlık konusunda 17 yıllık yerli bir marka olduklarının da altını çizen Dr. Esgin, Yıldırım ve Çekirge hastaneleri dâhil olmak üzere toplamda 100’ün üzerinde uzman hekim ve 850 personelle Bursalılara daha kaliteli bir hizmet vermek için çalıştıklarını belirtti.

Doruk Nilüfer Hastanesi müjdesi…

Doruk Sağlık Grubu’nda toplam 41 yenidoğan yatağı olduğunu dile getiren Dr. Mustafa Esgin, Bu yatakların 33’ünün 3. Düzey ileri bakım veren olanaklara sahip olduğunu hatırlattı. Dr. Esgin, önümüzdeki günlerde Bursa’nın en büyük özel hastanesi olma özelliğine sahip olan Doruk Nilüfer Hastanesi’nin yapımına başlanacağı müjdesini de verdi.

“Türkiye’de 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor”

Türkiye’de 10 bebekten 1’inin prematüre olarak doğduğuna işaret eden Doruk Sağlık Grubu Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, “Ülkemizde her yıl toplam 150 bin bebek prematüre olarak doğuyor. Bunların 50 bini ise bin gramın altında bir kilo ile hayata gözlerini açıyor. Günümüzde sağlık sektörünün oldukça gelişmiş olması, bu bebeklerimizin yaşama şansının artmasına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de prematüre doğuma dikkat çekmek için 8 yıldır çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Dr. Mutlu, prematüre doğuma dikkat çekmek için mor rengin seçildiğini belirterek, mor rengin masumluğu temsil ettiğini söyledi.

“Bursa’da prematüre doğum yüzde 10 civarında”

Prematüre doğuma birçok faktörün sebep olduğunu kaydeden Dr. Mutlu, Bursa’da prematüre doğum oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirtti. Prematüre bebekleri yaşatmak için çok iyi bir ekibin olması gerektiğini de vurgulayan Dr. Birgül Mutlu, Doruk Sağlık Grubu’nun bu alana ciddi önem verdiğini ve yatırım yaptığını, kendisinin de bu sebeple Doruk Sağlık Grubu’nu seçtiğini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …