Home EĞİTİM ÖĞRENCİLER, TEZHİP SANATINI USTASINDAN ÖĞRENDİ

ÖĞRENCİLER, TEZHİP SANATINI USTASINDAN ÖĞRENDİ

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2015 12:17
2 min read
ÖĞRENCİLER, TEZHİP SANATINI USTASINDAN ÖĞRENDİ için yorumlar kapalı
0

Özel Bursa Kültür Okulları El Sanatları Kulübü öğrencileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tezhip Sanatçısı Arife Aktuğ’dan, özellikle Kuran-ı Kerimler, divanlar gibi el yazması kıymetli kitapları, murakkalar ve tuğralar gibi çeşitli güzel yazı örneklerini altın ve boya ile bezeme sanatı olan tezhip hakkında bilgi aldı.

KÜLTÜROKULU2

Özel Bursa Kültür Okulları El Sanatları Kulübü öğrencileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tezhip Sanatçısı Arife Aktuğ’u, Setbaşı Irgandı Köprüsü’ndeki atölyesinde ziyaret etti.

Sabır, dikkat ve ince işçilik gerektiren tezhip sanatı hakkında bilgiler alan Kültürlü Öğrenciler, Arife Aktuğ tarafından yapılan sunumda, tezhipsanatının tarihsel geçmişi hakkında bilgi sahibi oldu.

Tezhip sanatının Orta Asya menşeli süsleme sanatı olduğunu söyleyen Arife Aktuğ, Özel Bursa Kültür Okulları öğrencilerini atölyesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Özel Bursa Kültür Okulları El Sanatları Kulübü öğrencileri, Arife Aktuğ’a gerçekleştirdiği ziyarette, tezhip sanatı uygulamalarını büyük bir ilgi ile izlerken, sordukları sorularla da, unutulmaya yüz tutan bu sanatlara duydukları merakı dile getirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …