Home EKONOMİ İNŞAAT SEKTÖRÜNE YÖNETMELİK DOPİNGİ

İNŞAAT SEKTÖRÜNE YÖNETMELİK DOPİNGİ

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2015 14:59
3 min read
İNŞAAT SEKTÖRÜNE YÖNETMELİK DOPİNGİ için yorumlar kapalı
0

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı N.Ziya Mescioğlu,  Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliği değerlendirdi.

Değişiklik talebinin ilk kez İMSİAD tarafından dile getirildiğini vurgulayan Başkan Mescioğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’yle bu yönetmeliğin değişikliğiyle ilgili bir toplantı düzenlemiştik. Toplantımızın akabinde yönetmelik değişikliğinin ivedilikle Resmi Gazete’de yayınlanması sektörümüz açısından çok olumlu bir gelişme.  Her ilin kendine özgü coğrafi özellikleri mevcut. Bundan dolayı Yeni Tip İmar yönetmeliğinde bir takım değişiklikler gerekiyordu. Bursamız ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

İMSİADÇabalarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürlerini ileten N. Ziya Mescioğlu, “İnşaat, Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı kalkınma atağında başrolü oynayan sektörlerden biri. İstihdamın lideri olan sektörümüz, artık kabına sığmamaktadır. Kentsel dönüşümle birlikte ülkemizi yeni baştan inşa edecek olan iş adamlarımızın sınırlarını belirlerken iyi düşünmemiz gerekiyor. Bizim amacımız hükümetin kurulmasının akabinde bakanımızla birlikte masaya oturup, inşaat sektörünün önünü açacak bir yönetmeliğin hazırlanmasına destek olmak olacak” ifadelerini kullandı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…