Home GÜNCEL ENGELLER EMPATİ İLE AŞILIYOR

ENGELLER EMPATİ İLE AŞILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 12 Kasım 2015 11:44
8 min read
ENGELLER EMPATİ İLE AŞILIYOR için yorumlar kapalı
0

Dünyanın en büyük fren ve fren parçaları üreticilerinden biri olan Chassis Brakes International, sosyal sorumluluk etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sadece iş hayatındaki başarının yetmeyeceği, topluma faydalı olmanın ve sosyal sorumluluk bilinci taşımanın asıl başarıyı getireceğini ilke edinen Chassis Brakes, bu kez de engellilere yönelik farkındalığı arttırmak adına oldukça farklı bir projeye imza attı.

ENGELLİLER (1)

Chassis Brakes International çalışanları ile Altı Nokta Körler Derneği Futbol Takımı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesisleri’nde bir futbol müsabakasında rekabet ettiler. Engelliler ileempati kurmayı ve geliştirmeyi amaçlayan futbol maçının farkı, Chassis Brakes çalışanlarından oluşan ve Genel Müdür Uygar Eti’nin liderliğini yaptığı futbol takımı oyuncularının gözlerinin bağlanarak ve çıngıraklı bir top kullanarak gerçekleştirilmesi oldu. Chassis Brakes oyuncularının maça başlamadan kısa bir süre önce rakiplerini ve gözlerinin bağlı bir biçimde oynayacaklarını öğrenmeleri ise oyuncular için çok büyük bir sürpriz oldu.

 

Özel Maç İçin Üretime 2 Saat Ara Verildi

Tüm şirket çalışanlarının bu önemli organizasyona katılım gösterebilmesi için şirket yönetimi tarafından tüm üretim süreçlerine 2 saat ara verilmesi kararı alındı. Yoğun üretim sürecine rağmen bu kararın alınması ChassisBrakesInternational’ın sosyal sorumluluğa verdiği önemi göstermesi açısından büyük değer taşıyor.

 

‘Empati, birlik ve beraberliğin sembolü olacak’

Maç başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Chassis Brakes Genel Müdürü Uygar Eti şunları söyledi: “Sosyal sorumluluk ve toplum bilinci günümüz dünyasında her firmanın sahip olması gereken bir anlayış. Biz de bugün burada sosyal sorumluluk bilinciyle çalışma arkadaşlarımız ile görme engelli arkadaşlarımızı bir araya getirmeye karar verdik. Çalışma arkadaşlarımız, gerçekleşecek futbol müsabakasında rakiplerini henüz öğrendiler. Onların da mutluluk ve heyecanla şaşkınlıklarını gizleyemediklerini gözlerinden anlıyorum. Birazdan gözlerimizi bağlayarak sahaya çıkacak ve eşit şartlarda rekabet edeceğiz.  Eminim ki bu maçtan sonra engelli kardeşlerimiz ile empati kurmanın neden bu denli önemli olduğunu ve engelli bireylere karşı sorumluluklarımızın bilincine vararak bu sahadan ayrılacağız. Bu organizasyon empati, birlik ve beraberliğin sembolü olacak.  Umuyorum ki, bugün gerçekleştireceğimiz bu etkinlik başka firmalara da örnek teşkil edecek ve tüm dünyada aynı duyarlılık hevesini geliştirecektir.  Şimdiden katılım gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, müsabakamız için heyecanımı gizleyemediğimi dile getiriyorum”

 

‘Mücadelemiz bitmeyecek’

Genel Müdür Uygar Eti’nin ardından konuşma yapan Bursa Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tayfun Turgut, “Bu etkinliği düzenleyen ve bizleri unutmayan ChassisBrakes’e saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Maalesef ülkemizde hâlâ engelliler arka planda kalıyor. Yasalarda pozitif ayrımcılık var; ancak biz pozitif ayrımcılık değil, engelli olmayan bireylerle eşit şartlara sahip olmak istiyoruz. Engelliler için mücadelemiz bitmeyecek” şeklinde konuştu.

 

Maç berabere kaldı

Konuşmaların ardından başlayan maça ilgi yoğun oldu. Çıngıraklı topla ve göz bantlarıyla gerçekleştirilen maçta Chassis Brakes çalışanları epey zorlandı. Yoğun rekabetin yaşandığı maç beraberlikle sonuçlandı. Maçın ardından Chassis Brakes çalışanları gözleri kapalı bir biçimde oynamakta çok zorlandıklarını ancak görme engellileri anlama açısından çok önemli dersler aldıklarını dile getirdi.

 

‘Hepimiz biricik ve tekiz’

Kardeşliğin ve empatinin temsili olan müsabaka ardından plaketler ve kupalar verildi. Maçın ardından konuşma yapan Chassis Brakes İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Öneyman; “Bugün bizlerle birlikte olan herkese ve Altı Nokta Görme Engelliler Derneği’ne çok teşekkür ederiz. Hepimiz birey olarak biricik ve tekiz. Hepimiz insanca yaşamayı hak ediyoruz. Bizler Chassis Brakes olarak ‘Kahramanlar Engel Tanımaz’ sloganı ile engelli kardeşlerimize yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz”dedi.

Dostça geçen maçın ardından iki takım sahada birbirini tebrik etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …