Home EĞİTİM ZEKA VE YETENEĞE DAİR HERŞEY KONUŞULDU

ZEKA VE YETENEĞE DAİR HERŞEY KONUŞULDU

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2015 09:19
4 min read
ZEKA VE YETENEĞE DAİR HERŞEY KONUŞULDU için yorumlar kapalı
0

Özel Bursa Kültür Okulları Eğitim Yöneticileri, Türkiye Zeka Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi iş birliği ile hazırlanan, III. Zeka ve Yetenek Kongresi’ne katıldılar.

kültürokulu2

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşen III. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde ‘Zeka ve Yeteneğin’ en detaylı halleri tartışıldı.

Özel Bursa Kültür Okulları eğitim yöneticilerinin de katıldığı kongrede;alanında uzman konuşmacılara, eğitici ve öğretici atölye çalışmalarına, konu dışı isimlerin oluşturduğu panellere, özgün fikir ve projeler ile iyi uygulamalar ve çeşitli oturumlara yer verildi.

Prof. Dr. Ziya Selçuk’un moderatörlüğü ile yürütülen ‘Zeka, Yetenek ve Hoşnutsuzlukları’ adlı panele Prof. Dr. Nuran Yıldız, Anooshirvan Miyandji ve Murat Menteş katıldı. Panel, ‘İyi Uygulamalar ve Projeler’ başlığı altındaki sunumlar ve üç salonda paralel olarak yürütülen atölye çalışmalarıyla devam etti.

Yazar Ahmet Mümtaz İdil’in ‘Zeka Mozart mıdır? Einstein mı?’ sorusu üzerine inşa ettiği konuşmasının ardından, TURKCELL yöneticisi Anıl Gül ve ressam Meral Turhan, çalışma alanları çerçevesinde yetenek ve üretim konularını tartışmaya açtılar. Prof. Dr. Doğan Kökdemir’in ‘da Vinci, Einstein ve Shrek’ karakterleri üzerinden zeka ve yetenek kavramlarının dönüşümünü ele aldığı sunumunun ardından sırasıyla Aslı Yıldırım, İsmail Koca, Mehmet Fatih Köse, Mustafa Levent Tamer ve Esra Ülev, alana ilişkin çalışma ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

III. Zeka ve Yetenek Kongresinin ‘Anne Babalar Ne Yapmıyor?’ başlıklı kapanış panelinde ise Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emrehan Halıcı, Kurul üyeleri Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Prof. Dr. Ferhunde Öktem yer aldı. Üstün yetenekli ve üstün zekalı bireylerin tespit edilmesinden başlayarak başarılı, mutlu birer insana dönüşmelerine kadarki gelişim süreçlerinin çok boyutlu olarak ele alındığı panel; anne, baba ve eğitimcilerin ortak soru ve problemlerine, somut önerilerle ışık tuttu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…