Home EKONOMİ BURSA İLE SOFYA ARASINDA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

BURSA İLE SOFYA ARASINDA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2015 09:15
4 min read
BURSA İLE SOFYA ARASINDA EĞİTİM KÖPRÜSÜ için yorumlar kapalı
0

Sofya Teknik Üniversitesi’nin kuruluşunun 70. yılı kutlamaları geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kutlamalarda Sofya Teknik Üniversitesi Türkiye Temsilcisi ve BALKANTÜRKSİAD Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Şentürk ile birlikte Uludağ Üniversitesi akademisyenleri de yer aldı.

balkantürksiad2

Bulgaristan’ın en önemli eğitim yuvalarından biri olan Sofya Teknik Üniversitesi geçtiğimiz günlerde 70. Yılını kutladı. Uzakdoğu ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 17 çeşitli ülkesinin üniversitelerinden rektör ve rektör yardımcılarının katıldığı kutlamalarda Bursa’yı BALKANTÜRKSİAD Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Şentürk ile birlikte Uludağ Üniversitesi akademisyenleri temsil etti.

BALKANTÜRKSİAD’ın Balkanlar ile kurduğu kardeşlik köprüleri sadece kültürel ve ticari anlamda değil aynı zamanda eğitim anlamında da sürüyor. Bursa ve Sofya sadece sınırları içinde yer alan teknik üniversitelerden ötürü değil birçok konudan benzerlik gösterdiğini BALKANTÜRKSİAD’ın öncülüğünde bu iki şehir arasında çeşitli ilişkiler kurulduğunu belirten Sofya Teknik Üniversitesi Türkiye Temsilcisi ve BALKANTÜRKSİAD Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Şentürk, Sofya Teknik Üniversite’sinin 70. Yıl kutlamalarında Bursa’yı temsil ettiği için gurur duyduğunu söyledi.

Balkanlar ve Bursa arasındaki eğitim köprüsünü sağlayan Balkantürksiad Eğitim Vakfı ile birlikte Balkanların ve Bursa’nın gelişmesi için projeler ürettiklerini belirten Şentürk şunları söyledi: “BALKANTÜRKSİAD Kurucu Başkanı ve Sofya Teknik Üniversitesi’nin Türkiye Trmsilcisi olarak Sofya Teknik Üniversitesi’nin 70. yılı kutlamalarında yer aldım. Bursa ile Sofya, Teknik üniversitelerimizi ve eğitim ilişkilerini konuştuk. Burada okuyan Türk öğrencileriyle irtibat halinde olduk. Balkanların en büyük ve en önemli üniversitesi olan Sofya Teknik Üniversitesi ile her zaman işbirliği halindeyiz. Bu işbirliği ile Balkanlar ile Bursa arasındaki eğitim köprüsünün temellerini daha da sağlamlaştırıyoruz. Sadece Sofya değil tüm Balkan üniversiteleri ile işbirliği yaparak Balkanlara ve Bursamıza katkı sağlamak istiyoruz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yerel Seçimler Nedeniyle 1 Nisan’da Okullar Tatil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okulların tatil…