Home GÜNCEL ZEYTİN FESTİVALİ GEMLİK’TE BAŞLIYOR

ZEYTİN FESTİVALİ GEMLİK’TE BAŞLIYOR

- Guncellenme Tarihi: 4 Kasım 2015 09:40
5 min read
ZEYTİN FESTİVALİ GEMLİK’TE BAŞLIYOR için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile birlikte organize ettiği “Zeytinin Başkenti Gemlik’te Festivalde Buluşalım” temalı, 1 Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Programı açıklandı. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve yürütme kurulu üyeleri tarafından hazırlanan ve 6 aylık süreçte çok sayıda kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütlerinden de fikir birliği yapılan program, tanıtım toplantısında tam not aldı.

5 Kasım Perşembe Günü Saat 14 00 ve 15 00’te Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz ziyaretleri ile başlayacak olan 1 Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, saat 16.00’da Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu önünden başlayan Şenlik Yürüyüşü ile renklenecek. Şenlik Yürüyüşü, İstiklal Caddesi,  Ahmet Dural Meydanı, Balık Pazarı, Halit Paşa Mahallesi, Atatürk Kordonu güzergâhı ile İskele Meydanı Festival alanını kapsayacak. Atatürk Anıtına Çelenk Sunulmasının ardından Yunanistan’ın Nea Kios’tan (Yeni Gemlik) gelen misafirler halka tanıtılacak. Bando ve Halk Oyunları gösterimi ilk günün son etkinlikleri olacak.

Gemlik Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan 5. Uluslararası Güreş Turnuvası ile başlayacak olan ikinci gün programı, Yelken Gösterileri, Bursa Gezisi, Çocuk Oyunları etkinlikleri, Eski ve Yeni Gemlik Fotoğrafları Sergisi ve Zeytin yarışması ile devam edecek. Halk Oyunları ve Kültürel Etkinlikler de işkile meydanı festival alanında güne renk katacaklar.

Üçüncü gün programı Satranç Turnuvası ile başlayacak. Güreş Turnuvası aynı gün devam ederken, Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde Gemlik Zeytini üzerine panel düzenlenecek. Prof. Dr. Canan Karatay ve Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu, Manuel NunezMoreno ile Âdem Minare panelin konuşmacıları olacak. Zeytin Hasat Şenliği ve çocuk oyunları ile halk oyunları etkinlikleri festivalin üçüncü gününün diğer programları olarak dikkat çekiyor. 1 Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali üçüncü gününde ayrıca Taşla Ya Sıkma ve Modern Yağ Sıkma konusunda faaliyet gösteren firmalar da gezilecek. Emin Dalkıran Kordonundaki Sokak Tenisi Gösterimi, Hacivat ve Karagöz oyunu ile renklenecek.

8 Kasım Pazar günü, festivalin dördüncü gününde bayanlara özel sabah sporu günün ilk programı olacak. Güreş ve Satranç Turnuvaları ve Fotoğraf Sergisinin ardından U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde Fidan Dikimi organizasyonu yapılacak. Teknek Gezisi, CİUS AVM’de Gemlikli Yazarların kitaplarını imzalama etkinliği, halk oyunları ve çocuk etkinlikleri ile devam edecek günde, katılımcılara yönelik plaket töreni de olacak.

Festivalde Gemlik’i dışarıda temsil edenleri dinleme programı, Kumda Zeytinin Hikayesi konulu gösteri, Kukla Gösterimi günün ve festivalin son organizasyonları olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …