Home GÜNCEL ÜNLÜ İSİMLER NİLÜFER’DE SEVENLERİYLE BULUŞACAK

ÜNLÜ İSİMLER NİLÜFER’DE SEVENLERİYLE BULUŞACAK

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2015 09:45
5 min read
ÜNLÜ İSİMLER NİLÜFER’DE SEVENLERİYLE BULUŞACAK için yorumlar kapalı
0

 

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ünlü isimler hayranları ile  buluşacak. Kaan Tangöze vereceği konserde yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanırken, Zülfü Livaneli de okurlarıyla söyleşiye katılacak.

 

Zülfü Livaneli1Kültür sanat alanında birçok etkinliğin altına imza atan Nilüfer Belediyesi, önümüzdeki günlerde müziğin sevilen isimlerini ve edebiyat dünyasından değerli yazarları ağırlayacak.

4 Kasım Çarşamba günü Mai, Toz ve Toz, Seni Görmem İmkansız gruplarının kurucularından olan Gaye Su Akyol ile başlayacak olan konser etkinlikleri, Türk rock müziğinin en başarılı temsilcilerinden olan ‘Duman’ grubunun solisti Kaan Tangöze ile devam edecek.

11 Kasım Çarşamba günü Nazım Hikmet Kültürevi’nde hayranlarıyla buluşacak olan Tangöze, ilk solo akustik çalışması olan ‘Gölge Etme’ albümündeki eserlerini seslendirecek.Kaan Tangöze2

Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da verecekleri ücretsiz  konserlerle  bir
dönem Türk müziğine damga vurmuş ve dillerden düşmeyen unutulmaz eserleri seslendirecek.

Küba ve Latin Amerika halk müziklerinin yanı sıra Kurt Weill, Hans Eisler, Fazıl Say ve Yiğit Özatalay’ın bestelerinin seslendirileceği ‘Küba Dostluk Konseri’ de dinleyicilere  keyifli saatler yaşatacak. Konserde vokalist Diana Rosa Cardenas’a, Yiğit Özatalay da piyano ile eşlik edecek.

Edebi Kazılar, Çocuklara Kitap Söyleşileri ve Şairin Şiir Evreni söyleşilerinde de ünlü isimler okurlarıyla buluşacak. Romanları 30 dilde yayınlanan, besteleri ve kitaplarıyla Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da sayısız ödül alan Zülfü Livaneli, Edebi Kazılar’a konuk olarak okurlarıyla buluşacak. Livaneli 12 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Nazım Hikmet Kültürevi’nde Feridun Andaç ile birlikte söyleşiye katılacak.

Yine etkinlikler kapsamında Ahmet Büke ve Süreyya Berfe de katılacakları söyleşilerde okurlarına paylaşımlarda bulunacaklar.

Aziz Nesin’in 100’üncü doğum yıl dönümünde 2015 yılını Aziz Nesin Yılı olarak ilan eden Nilüfer Belediyesi, Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanımak ve değerlendirmek amacıyla Aziz Nesin’in yazılı ve görsel arşivinden oluşan ‘Ömrüne Sığmayan Adam’ sergisine de ev sahipliği yapacak.

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerinde de Nilüfer’li çocuklar, yaratıcı ve sanatsal atölyelerle haklarını öğrenirken, Şubadap Çocuk Orkestrası’nın şarkılarına eşlik ederek ‘Biz çocukların hiçbir sebeple vazgeçilmez hakları var’ diyecekler.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…