Home EKONOMİ İŞ DÜNYASI SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

İŞ DÜNYASI SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2015 15:42
18 min read
İŞ DÜNYASI SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ için yorumlar kapalı
0

Bursa iş dünyasının önde gelen işadamı derneklerinin başkanları, 1 Kasım seçiminin ardından oluşan siyasi tabloyu değerlendirdi.  Başkanlar, 1 Kasım akşamı oluşan yeni tablonun, ekonomideki belirsizlik havasını yok edeceğini öngördüklerini söylediler. Değerlendirmelerde bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, ülkede uzunca bir süredir siyaset konuşulduğunu hatırlatırken, artık ekonomik konuların ön planda tutulması konusuna vurgu yaptılar.

 

Bursa OSB Ba_kan_ H_seyin Durmaz

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, 1 Kasım seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

 “1 Kasım seçimlerinde istikrar ve demokrasi kazandı. Bundan sonra öncelik huzur ve barış ortamı olmalı. Seçimin ardından hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Ağız tadımızın ve vatanımızın bütünlüğünün bozulmamasını istiyoruz. 2023’e yönelik ekonomik hedeflerimiz var. Bunların gerçekleşmesi için de adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz.”

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı: Ekonominin bir an önce canlanması gerekiyorBTB Ba_kan_ _zer Matl_

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 1 Kasım seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Halk tercihini yaptı ve güçlü bir tek parti iktidarı ortaya çıktı. 2015 yılın maalesef kayıp bir yıl oldu. 2016 için verilen taahhütlerin bir an önce harekete geçirilmesini bekliyoruz. Birinci önceliğimizin ekonomi olacağını inanıyorum. Ekonominin bir an önce canlanması gerekiyor.”

Karacabey TSO BaşkanıKTSO Ba_kan_ Naci G_nc_ NACİ Güncü: Türkiye’nin her yönden güçlü bir hükümete ihtiyacı vardı.

1 Kasım seçiminin ardından oluşan tabloyu değerlendiren Karacabey Ticaret Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, şunları söyledi:

“1 Kasım’daki seçimin sonuçlarının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Türkiye’nin her yönden güçlü bir hükümete ihtiyacı vardı. Seçmen de gereğini yaptı. Bundan sonraki önceliklerin ekonomi ile ilgili meseleler olmasını temenni ediyoruz. Zaten propaganda döneminde bunlar dile getirilmişti. Ekonomide taşların yerine oturacağına inanıyoruz.”

_MS_AD Ba_kan_ N.Ziya Mescio_luMescioğlu: Sonuçlar, piyasaları olumlu etkileyecek diye umuyorum

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 1 Kasım seçimi sonuçlarını değerlendirdi. Mescioğlu, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“1 Kasım seçiminin sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim. Bu sonuçların, piyasalara olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum. Herkesin malumu olduğu üzere uzunca bir süredir siyaset konuşuyorduk. Dün gecenin ardından artık birinci önceliğimizin ekonomi olmalıdır. Kurulacak hükümet tarafından ekonomiyi canlandıracak adımların biran önce atılmasını bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle seçimin sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz adına hayırlar getirmesini dilerim.”

İMOS Başkanı Uğurdağ: Şimdi önümüzü daha net görebilme imkânına sahip olduk

1 Kasım seçimi sonuçlarını değerlendiren İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, şunları söyledi:

“Seçimin sonuçları, şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Sonuçlar itibariyle tek başına iktidar çıktı. Ülkemizin, tek başına iktidarlar tarafından yönetilmesinden yanaydık. Böyle olmasıyla birlikte daha güzel projelerin ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz. 5 aydır vatandaşlarımızın da ekonomimizin de işadamlarımızın da kafası karışıktı. Şimdi önümüzü daha net görebilme imkânına sahip olduk. 2019 yılına kadar ülkemizde artık seçim yok. Seçim olmayan bir ortamda biz işadamları olarak yatırımlarımızı daha rahat daha güzel bir şekilde planlama imkânına sahip olduk.”


KS_AD Ba_kan_ Yal__n ToyKSİAD Başkanı Yalçın Toy: Daha istikrarlı bir dönem bekliyoruz.

Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD) Başkanı Yalçın Toy, 1 Kasım seçimi sonuçlarını değerlendirdi. Yalçın Toy tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Tek partili dönemler her zaman için Türkiye’nin kalkınmasında büyük hamleler yapmıştır. Bu seçimler sonrasında da yeni bir fırsat daha yakaladığımızı düşünüyorum. Ekonomideki durağanlığın artık pozitife döneceğini inancındayım. Daha istikrarlı bir dönem bekliyoruz.“

Genç TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Asaf Yalçın İstanbullu: Biz iş dünyası için bir şans olarak görüyoruz.Gen_ T_MS_AD Ba_kan_ Asaf Yal__n _stanbullu

Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (Genç TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Asaf Yalçın İstanbullu:

“Yüksek katılım oranıyla demokrasi tarihimizde yer edinen 1 Kasım Seçimler, halkımızın 14 yıldır devam eden istikrarlı yürüyüşün kısa bir moladan sonra devam etmesini istediği sonucunu ortaya çıkardı. Takvimlerde uzun bir süre seçim bulunmayan böylesine önemli bir döneme, halk tarafından desteklenen güçlü  bir iktidar ile girilmesini de biz iş dünyası için bir şans olarak görüyoruz. Bu dönemin oluşturacağı güven birçok genç girişimciye yeni iş fırsatlarına yatırım yapmak isteyen işadamlarına cesaret verecektir.  Meclis’e giren bütün partilerin bu seçim sonuçlarını doğru analiz ederek istikrarı destekleyecek çalışmalarda bulunmasını temenni ediyoruz. “

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan: ülkemiz adına önemli bir kazanımdır.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan:T_MS_AD Bursa _ubesi Ba_kan_ Osman Arslan

“1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçimlere halkımızın yüksek oranlı katılımı ve seçimlerin huzur ve barış ortamında içinde geçmesi, ülkemiz adına önemli bir kazanımdır. İş dünyası olarak bizlerin ihtiyacı huzur, güven ve istikrarın devamının sağlanması, kalkınma hamlelerinin devam etmesidir. Seçim neticelenmiştir. Artık bundan sonra seçim atmosferinden bir an önce çıkmalı ve geleceğimizin inşası için çalışmaya devam etmeliyiz. Ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlarımızın, sahip olduğumuz ekonomik istikrar ve gelişimin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi en büyük arzumuzdur. Birlik ve beraberlik için ülkemizi aydınlık ve daha güçlü yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışmalıyız.”

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Hasan Moral: Ülkemiz geleceği adına kaybedecek bir dakikamız bile yok.


DOSABS_AD Ba_kan_ Hasan Moral
 
DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral:

“Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Birbirini takip eden ve her biri ekonomi dünyası için kilit rolü üstlenen seçimler sona erdi. Artık 2019 yılına kadar seçim konuşmayacak olmamız önemli.  Seçim atmosferini geride bırakarak Türkiye’nin geleceğini düşünmemiz gerekiyor. 2023 hedeflerine ulaşmamız için ekonomi ile siyasette hızlı hareket ederek iş dünyasının beklediği reformlar gerçekleştirilmeli. Kazanan ve kaybeden partilerin de süreci iyi analiz etmesi gerekiyor. Ülkemiz geleceği adına kaybedecek bir dakikamız bile yok. Artık seçmenin verdiği mesajlar iyi anlaşılmalı ve gerilim ve kutuplaşmalar sona ermeli. Bu bağlamda tüm partiler de üstünü düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli.”

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Dr. Aytuğ Onur: İş dünyası olarak bizler; acilen reformların gerçekleşmesini arzuluyoruz

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur:BALKANT_RKS_AD Ba_kan_ Aytu_ Onur

“Öncelikle seçimlerin ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerden birini daha çok şükür ki güvenli ve huzurlu bir ortamda geride bıraktık. Bizim iş dünyası olarak işimizin, aşımızın peşine düşebilmemiz için öncelikle ülkemizde güven ikliminin kararlılıkla oluşturulması gerekiyordu. Çünkü ekonominin temel bileşeni güvendir. Seçimler sonucunda da bu belirsizlik ortadan kalktı ve daha güvenli daha net bir tablo ortaya çıktı. Gerek dış dünyadaki belirsizlikler gerekse de ülkemizdeki sıkıntılar çok zaman kaybetmemizi sağlamıştı. Şim
di bu zamanı telafi etmek ve gelecek için bir an önce yola koyulmak gerekiyor. Milletimiz iradesini 1 Kasımda ortaya koymuştur ve artık siyasilerimizden ülkemizin önünü açacak reformlar için iradelerini kullanmalarını bekliyoruz. İş dünyası olarak bizler; acilen reformların gerçekleşmesini, global ekonomide yer almamızı sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını arzuluyoruz.”

BEKS_AD Ba_kan_ Halil AtalayAtalay: Sonuçlar, şimdiden doping gibi gelmişe benziyor

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, 1 Kasım seçimi sonuçlarını değerlendirdi. Atalay, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz açısından 1 Kasım seçimi bir dönüm noktası niteliğindeydi. Çok şükür ki bu dönüm noktasını kazasız, belasız atlattık. Bundan sonrası için tüm sektörler adına ve inşaat sektörü adına daha umutlu konuşabiliriz. Hepimiz biliyoruz ki istikrarın olduğu ortamda yatırım olur. İşte bu seçim sonuçlarını, ülkedeki istikrar beklentisi ve isteği özelinde değerlendirmek lazım. Bu sonuçlarla birlikte artık önümüze güvenle bakabiliriz. Sabah aldığımız ilk verilere göre de, sonuçlar şimdiden ekonomiye doping gibi gelmişe benziyor. Artık önümüz açık. Atılacak adımları daha net bir şekilde atabilir, yatırım kararlarını daha akılcı şekilde alabiliriz. 1 Kasım seçiminin sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim.”

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…