Home EKONOMİ MUZAFFER ÇİLEK DEİK TÜRKİYE – BOSNA HERSEK İŞ KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ

MUZAFFER ÇİLEK DEİK TÜRKİYE – BOSNA HERSEK İŞ KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2015 10:30
5 min read
MUZAFFER ÇİLEK DEİK TÜRKİYE – BOSNA HERSEK İŞ KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ için yorumlar kapalı
0

BİGMEV Başkanı veBosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç’in Danışmanı Muzaffer Çilek,DEİK Türkiye – Bosna Hersek İş Konseyi Başkanı seçildi.

DEİK (1)

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Başkanı veBosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç’in Danışmanı Muzaffer Çilek; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) yapılan seçim neticesinde Türkiye – Bosna Hersek İş Konseyi Başkanı seçildi.
DEİK bünyesinde gerçekleşen değişim sonrasında yapılan ilk seçimli DEİK İş Konseyleri Genel Kurul Toplantıları, 22-23, 26-27-28 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul’da büyük bir katılımla gerçekleşti.
Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Afrika,Ortadoğu, Körfez ve Avrasya Bölgesi olarak altı bölgede 123 ülke bazlı, 5 sektörel iş konseyleri ve özel amaçlı iş konseyi olmak üzere toplam 129 iş konseyinin yürütme kurulu başkanları ve üyeleri seçildi. 130. Konsey, DEİK için dünyanın hemen her tarafından iş insanlarının katılacağı ayrı ve özel bir kurultay yapılacak.
DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, genel kurulda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yaklaşık bir yıl içinde yapılan tüm DEİK çalışmalarını kapsayıcılık, entegrasyon ve kurumsallaşma başlıkları altında gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. DEİK faaliyetlerinin nicelik ve nitelik bakımından gelişmesiyle birlikte, reel sektörde DEİK’e ilginin de arttığını belirten Vardan, “DEİK’in üye tabanı, görevi aldığımız günden bu yana yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre zarfında yüzde 51,2 oranında artmış bulunmaktadır.” dedi. Ortak hedefin “Küresel ekonomiye güçlü entegrasyon” olduğunu belirten Vardan; “Genel kurullar akabinde göreve seçilecek olan iş konseyi başkanları, daha önce yaptığımız strateji çalışmalarımızla oluşan yol haritasını rehber edinerek, DEİK faaliyetlerini yürütecekler. Bu haritaya göre iş konseylerimiz çalışmalarını networking, bilgi sağlama, strateji geliştirme ekseninde ve hep beraber belirlenen hedeflerle bunlara bağlı kriterler doğrultusunda gerçekleştirecek. Hiçbirimizin kaybedecek 1 dakika dahi vakti yok. Hepimiz ülke hizmetinde var gücümüzle çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.
İki senede bir düzenlenen seçimli genel kurul toplantısından önce bölgesel iş konseyi başkanları belirlendi. Yapılan seçim neticesinde toplam 130 iş konseyinden 78’inde yeni başkan seçilmiş oldu.Daha sonra bölge koordinatör başkanları da seçilerek iş konseyleri genel kurulları tamamlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …