Home EKONOMİ “ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN!”

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN!”

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2015 14:50
5 min read
“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN!” için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin siyasi nabzı, seçime 2 gün kala yükselirken, CHP’liler, sivil toplum kuruluşlarına yönelik gezilerinden hız kesmedi. Rizeliler Derneği’ne yapılan ziyarette, Rizeliler, halkın ayrıştırılması ve ekonomideki bozukluğa dikkati çekerek, “Bu durumu düzeltmek için, tüm siyasilerin elini taşın altına koyması gerekir” uyarısında bulundular.

Türkiye’nin nabzı seçim takvimine göre atarken, 1 Kasım’a 2 gün kala siyasilerin sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretleri de hız kazandı. CHP’liler, hemşeri derneklerine yaptıkları ziyaretler sırasında özellikle vatandaşın sandığa gitmesinin önemi üzerinde durdular.

Rizeliler Derneği’nde, CHP Bursa milletvekili adayları, çağdaş demokratik toplum olmanın önemi üzerinde durdular. Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, ülkede yaşanan kutuplaşmanın ve bozuk ekonominin, halkı tedirgin ettiğine dikkati çekerek, vatandaşın seçim yorgunu olduğunu da söyledi. 1 Kasım seçiminin öneminin halk tarafından da çok iyi bilindiğini belirten Ofluoğlu, “Huzura ihtiyacımız var. Siyasilerin, elini taşın altına koyması gerekir. Halkı, içinde bulunduğu durumdan siyasilerin kurtarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız da, söz konusu toplumsal ayrıştırma ve ekonomideki istikrarsızlığın kendileri için de en büyük kaygı konusu olduğunu söyledi. Bu nedenle değişimin şart olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Cumhuriyet, milletin iradesiyle hükümet edilmesi anlamına gelir. Ancak gelinen noktaya bakın” dedi. CHP’nin bu tablo karşısında, “Önce Türkiye” diyerek yola çıktığını kaydeden Zafer Yıldız, mevcut iktidarın, ilk zamanlarında ülkeye bir şeyler kattığını ancak devam eden süreçte, ülke ve millet menfaatlerinin göz ardı edildiğine vurgu yaptı.

CHP Bursa milletvekili adaylarından Deniz Baykal da Türkiye Cumhuriyeti’nin çok partili sisteme geçmesi ardından, hiçbir dönemde, ülkenin temel değerleriyle oynanmadığını söyledi. Baykal, “Ancak, 2002’den bu yana AKP, ülkenin DNA’sıyla oynadı” dedi.

Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mete Ekşioğlu da ülkenin en temel sorununun sağlık ve eğitim olduğuna dikkati çekti. Dr. Ekşioğlu, Sağlık Bakanlığı verilerinin beslenme konusunda vahim bir tablo ortaya koyduğuna dikkati çekerek, beslenme bozukluğunun yüzde 90 oranına ulaştığını belirtti. Beslenme konusunun sağlıklı düşünen ve eyleyen nesiller açısından önemine vurgu yapan Dr. Ekşioğlu, buna bağlı olarak eğitimin niteliksizleştirildiğinden söz etti.

Rizeliler Derneği’ne gerçekleştirilen ziyaretin konukları arasında CHP Bursa milletvekili adaylarından Mustafa Şenyurt, Asude Şenol, Deniz Baykal yanısıra İl Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş’a Gürsu’da Sevgi Seli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Kent Meydanı’nda binlerce vatandaş t…