Home EKONOMİ MÜEZZİNOĞLU, BURSALI İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

MÜEZZİNOĞLU, BURSALI İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

- Guncellenme Tarihi: 29 Ekim 2015 09:01
18 min read
MÜEZZİNOĞLU, BURSALI İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ için yorumlar kapalı
0

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursalı işadamlarıyla buluştu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Bursa’daki çeşitli işadamı derneklerinin başkanları, yöneticileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’ndeki toplantıya; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Esgin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, KSİAD Başkanı Yalçın Toy, DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, PERDER Bursa Şubesi Başkanı Haşim Kılıç, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan ve çok sayıda işadamı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini bozdurmayacak feraset sahibi olduğunu söyledi. Gürses, “Yarın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’nci yılını kutlayacağız. 140 yıl önce 93 harbi ile başlayan büyük bozgun, Balkan Harbi ile sonrasında 1. Dünya Savası ile devam etmiş, milletimiz 3 kıtada Anadolu’ya sıkıştırılmış, ecdadımız yokluklar içinde İstiklal harbini vererek bu vatanı bizlere emanet etmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu yaşanan büyük travmadan sonra çok şükür cumhuriyetimizin kurabilmiş, 1950’lerde demokrasiye geçmiş, tam ayağa kalkacağız derken 27 Mayıs’ta tekrar tökezlemişiz. 65’lerde tekrar toparlanalım derken 12 Mart darbesi gelmiş, 70 yıllarda yaşanan iç çatışmaların önüne geçilebilmesi için 12 Eylül ümit haline getirilmiş. Rahmetli Turgut Özal’la özgüvenimizi kazanmaya çalışmışız. 90’lı yıllar ve 28 Şubat süreci, tekrar milletimizi hayal kırıklığına sürüklemiştir. Son 12-13 yıl içerisinde milli gelir 3 bin dolardan 10 bin dolara, ihracat 35 milyardan 150 milyara çıkmış. Bu da birileri tarafından durdurulmak istenmiş, hamdolsun 27 Nisan’a dur denilebilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada devletimiz ve milletimiz çok şükür istiklal harbi öncesi gibi zayıf durumda değildir. O gün dört bir yandan memleketi işgal eden dış güçler, bugün de milletimizi içeriden teröre destek vermek suretiyle zor bırakma gayreti içerisindedirler. Ancak milletimiz eskiye nazaran gözünü açmış, milli birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacak ferasete sahip olmuştur” dedi.

Gürses, “Hamdolsun Bursa’da terör yeşeremiyor”

Bursa’da terörünün boy gösteremediğine dikkat çeken Gürses, “Bunun sebebi Bursa’da iş ve aş imkânlılarının yeteri kadar bulunabilmiş olmasıdır. Bursa’nın bugünkü sanayi yapısı neredeyse 2023 hedeflerine yaklaşmıştır. Bunu da bu salondaki işverenlerimize, müteşebbislerimize, sanayicilerimize borçluyuz. Bütün gayretimiz ve hedefimiz yatırımlara devam etmek ve istihdamı artırmak olmalıdır. Popülist politikalara dikkat edilmeli, müteşebbislerin önünü kesecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Seçim öncesi asgari ücret gibi konularda çok dikkatli davranmalı, dengeleri bozacak, istidamı azaltacak, kayıt dışını artıracak, enflasyonu azdıracak aşırı vaatlerden kaçınılmalıdır” diye konuştu.

Gürses, “Kıdem tazminatı meselesi mutlaka çözülmelidir”

Kıdem tazminatı sorunun çözüme kavuşmasını dört gözle beklediklerini belirten Gürses, “Bir türlü çözülemeyen kıdem tazminatı meselesi mutlaka çözülmelidir. Bugünkü haliyle 10 işçiden sadece birinin istifade edebildiği kıdem tazminatı uygulaması, en başta işçinin aleyhindedir. Tabi işverenin de aleyhindedir” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, “Alın teri kutsal ama akıl teri daha da kutsaldır”

Programın onur konuğu olan ve işadamlarına hitap eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, “Bu millete 150 yıldır şunu söylediler; alın teri kutsaldır dediler. Alın teri kutsal. Evet, alın teri kutsal ama akıl teri daha da kutsal. Hiç akıl etmez misiniz,  hiç düşünmez misiniz diye soran bir inancın mensuplarıyız. Akıl terini yok farz ettiğimiz sürece, akıl teri dökenler bizim alın terimizi sömürmeye devam edecekler. Şimdi akıl teri dökenler bu ülkenin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Akıl teri dökenler, bu ülkenin sıradan bir millet olmasının devamını istiyorlar. Bizim de alın terimize alkış tutuyorlar. Ne güzel ya Almanya’ya işçi ver, yurtdışını işçi ver. Aklı biraz çalışanları da beyin göçü olarak Amerika’ya al, İngiltere’ye al, Londra’ya al, İsviçre’ye Bern’e al, ama sen alın teri dökmeye devam et. Bugün Profesör Aziz Sancar, Türkiye’nin ve bu milletin evladı. Niye Amerika Birleşik Devletleri’nde diye kimse sormuyor. Profesör Doktor Gazi Yaşargil, İsviçre’de,İsviçre’yi dünya çapında nöroloji merkezi yaparken, bu Gazi Yaşargil, niye İsviçre’ye gitti diye sormuyor. Bizim beyinlerimiz giderken, bizim alın terlerimizi birileri sömürürken, akıl teri nerede kardeşim diye kimse sormuyor” diye konuştu.

Müezzinoğlu, “Alın terini istismar eden bir muhalefet var”

Alın terini istismar ederek, reel ekonomiyi bozmak isteyen bir muhalefetin olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Bizi hala alın teriyle ilgili sistemimizi bozmakla ilgili az önce yine MÜSİAD başkanımız söyledi, alın terinin istismar ederek, reel ekonomiyi bozmak isteyen yine bir muhalefetimiz var. Asgari ücretle popülizm yapıyor. Emekli maaşlarıyla popülizm yapıyor. Reel ekonomiyi konuşmayan, dünyanın reel yarışında asla olmayan, Almanya’da emekli ortalama yaşı 71 iken, onu asla konuşmayan, Türkiye’de 51 ortalama emekli yaşı. Bu ülkeyi çökertiyor, bu milletin ekonomisini çökertiyor demiyor. Aksine daha da çöksün. Güç odakları bunu istiyor diyerek, ülkemizin o büyük hedeflerden uzaklaşmasına destek veriyor, zemin hazırlıyor ve bunu popülizmle yapıyor. Burada da ne yazık ki bizim yine o sivil toplum örgütlerimiz, özellikle iş dünyası adına olan sivil toplum örgütlerimiz, ne kadar sivilse o da ayrı bir mesele. O iş dünyası adına arkadaşlar asgari ücret seni ne ilgilendirir demedi. Yani 1500 lira yapıyorum diyor asgari ücreti, 1700 lira yapıyorum diyor. Peki, asgari ücret 1000 lira iken 1500 yapıyorsun da 1100 lira olanınki ne olacak, 1200 lira olanınki ne olacak, 1300 lira olanınki ne olacak, 1400, 1500,1600, 1700 olanınki ne olacak? Bu ne demektir? İstihdamı yüzde 50 pahalandıracağım demektir. Şimdi seçime 4 gün kala bunu siyasetçi olan ben söylüyorum. Peki, nerede iş dünyası? Yarın sizi tünele sokacak, bu ülkenin istikrarını bozacak, kepenklerin inmesine vesile olacak, binlerce istihdam alanının kapanacağı, dünya ile yarışta zorlanacağınız süreçlerde birileri sizin hedeflerinizi bozmaya çalışırken, neden dimdik ayakta karşı duruşları göremiyoruz? Bunun bedelini milletçe, siz de dâhil hep beraber ödemeyecek miyiz? Milletin hep beraber, bizim de içimizde olduğumuz süreçlerde bedel ödeteceği sürece nasıl sessiz kalırız? Dolayısıyla bu anlamda Türkiye’nin muhalefet sorununu da siyasi istikrar ve sandık iradesini elimizi vicdanımıza koyarak aklımızla analiz yaparak çözmemiz lazım.”

Müezzinoğlu, “Daha fazla kaybetmeye, patinaj yapmaya, hakkımız yok”

“Bu milletin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz” diyen Müezzinoğlu, “78 milyonun kardeşliği bizim gücümüzdür. 78 milyonun kardeşliğiyle bu ay yıldızlı bayrak dünyanın her bir yerinde daha güçlü dalgalanacaktır. Bunu biz başarırız. Bu başarıya hep beraber imza atabilmekten, fırsatları iyi değerlendirmekten geçer. Birileri fırsatı iyi değerlendirdi, 7 Haziran öncesi stratejilerini yaptı ve bu ülkeyi 5 aydır istikrarsızlığa sürükledi. 5 aydır hep beraber kaybettik. 5 aydır hep bu millet kaybetti. Daha fazla kaybetmeye, patinaj yapmaya, hakkımız yok. Biz yeniden milli birlik ve beraberlik ruhuyla bu milletin kaderine yön verecek 1 Kasım seçimleriyse, evet 1 Kasım seçimleri. Merkeze siyasi tercihimizden ziyade hedefe olan kilitlenmemizi koyacağız. Siyasi tercihimizi şayet bu ülkeye bu millete bedel ödetiyorsa o zaman milletin bedel ödemeyeceği değişimleri ve enerjileri de devreye sokmamız gerek” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD (1)

Altepe, “Hepsinin gözü kulağı Türkiye’de”

Programa katılan ve bir selamlama konuşması yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’nın son yıllarda ileri teknoloji ve çevre dostu ürünlerin üretiminde önemli bir mesafe kat ettiğini hatırlattı.

Başta Balkanlar olmak üzere tüm İslam coğrafyasının gözünün Türkiye’de olduğunu söyleyen Altepe, “1 Kasım’daki seçimin kazananı Türkiye olacaktır, bu millet olacaktır, İslam olacaktır. Ülkemizin kalkınması, Balkanları, Asya’yı, Afrika’yı Ortadoğu’yu ilgilendiriyor. Hepsinin gözü kulağı Türkiye’de” dedi.

Programın sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Müezzinoğlu’na günün anısına hediye takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…