Home EKONOMİ MİSİAD YOĞUN ÇALIŞIYOR

MİSİAD YOĞUN ÇALIŞIYOR

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2015 11:05
6 min read
MİSİAD YOĞUN ÇALIŞIYOR için yorumlar kapalı
0

MEMLEKETÇİ SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MİSİAD), GEÇTİĞİMİZ HAFTAYI YOĞUN GEÇİRDİ. HEM SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE İMZA ATAN, HEM DE AŞURE GÜNÜ’NDE VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITAN MİSİAD, BURSALI KADIN GİRİŞİMCİLERİ DE BİR ARAYA GETİRDİ.

MİSİAD Bursa Şubesi faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. Yalnızca girişimcileri bir araya getirmekle yetinmeyen MİSİAD, aynı zamanda Bursalılara dokunan projeleri de hayata geçiriyor.

“BAL TATLISI, BİBER ACISI”

MİSİAD (5)

Sosyal sorumluluk projesi olarak Bursalılara sunulan “Bal Tatlısı Biber Acısı” adlı oyun, MİSİAD sponsorluğunda Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilendi. Oyunda aile hayatına ilişkin konulara değinilirken çocukların anne ve babaları ile ilişkileri ve onları kötü alışkanlıklara yönlendiren durumlara ve dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekildi.

Ada Sanat Galerisi tarafından hazırlanan oyun, izleyenler yer yer güldürürken düşündürmeyi de ihmal etmedi. Gecenin sonunda izleyenlerden büyük alkış alan oyunun ardından MİSİAD Bursa Şube Başkanı Günay Tandoğan bu tip etkinliklere devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu;

“MİSİAD olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor, Bursalılara faydalı işler yapmak istiyoruz. Bu güzel oyunu hazırlayarak bizlere sundukları için arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer kapsamında etkinliklerimiz devam edecek.”

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SÖYLEYECEKLERİ VAR

MİSİAD (8)

MİSİAD’ın dikkat çeken bir diğer etkinliği ise Bursalı kadın girişimcilerin bir araya geldiği akşam yemeği oldu. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren iş kadınlarının bir araya geldiği yemekte Bursa ve Bursa’nın geleceği hakkında çeşitli görüşler ortaya kondu.

Yemeğin ardından konuşan MİSİAD Bursa Kadın Girişimci Platformu Başkanı Emel Okyay, 13. Yüzyılda ortaya çıkan esnaf ve tüccarların Ahilik teşkilatlanma modelini hatırlatarak, yerli girişimcilerin 2023 yılına kadar nitelik ve niceliksel gelişimini ilerletmesi gerektiğini söyledi.

Milli sermayenin güçlenmesi amacıyla MİSİAD çatısı altında bir araya geldiklerini belirten Okyay, sözlerine şöyle devam etti;

“Köklerini geçmişten alarak geleceğe uzanan bir sivil toplum örgütüyüz. Yerli sermayenin gelişmesi ve kadın girişimcilerin artması amacını benimsiyoruz. Dünyanın ilk iş kadınları teşkilatı yine 13. Yüzyılda Anadolu Bacıları Birliği adıyla Anadolu’da kuruldu. Toplumun ilerlemesi ve gelişmesinde kadınların emeği oldukça büyüktür.”

“Kadın istihdamına yönelik çalışmaların artması sevindirici olmakla birlikte yeterli değildir. Kadınların iyi eğitim, mesleki bilgi beceri ve teknolojiye ulaşması sağlanmalıdır.”

2000’İ AŞKIN KİŞİYE AŞURE

MİSİAD (2)

Haftayı Bursalılara aşure dağıtarak kapatan MİSİAD, Küçük Sanayi Camii önünde kurduğu stantla iki bini aşkın Bursalıya aşure ikram etti.

Cuma Namazı çıkışı gerçekleşen aşure ikramı, çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bu anlamlı günü unutmadıkları için MİSİAD’a teşekkürlerini belirten vatandaşlar, etkinliği gerçekleştirenlerden de hayır dualarını eksik etmedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…