Home GÜNCEL BU DA MI YALAN HAYRİ BEY?

BU DA MI YALAN HAYRİ BEY?

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2015 15:06
9 min read
BU DA MI YALAN HAYRİ BEY? için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da Nisan ayı içerisinde evleri yanan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen çifte yardım yapmış gibi haber yaptırarak servis eden Mudanya Belediyesi’nin aileye yardım etmediği ortaya çıktı. Basında çıkan haberleri yalanlama telaşına giren belediyenin nasıl yalan haberlerle kamuoyunu yanılttığı da bir kez daha belgelenmiş oldu.

Mudanya belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz mağdur vatandaşlara tüm eksiklerini gideririz şeklinde vaat verip yerine getirmediği gibi, mağdur vatandaş ağzından yalan haber yapan Mudanya Belediyesi hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.

 

İŞTE YALANIN RESMİ BELGESİ

AdsızHala Mudanya Belediyesi’nin resmi sitesinde duran haber metni aynen şöyle:

Geçtiğimiz günlerde elektrik prizinden çıkan yangında evi ve ev eşyaları kullanılmaz hale gelen çift, evin tadilatı ve ev eşyalarının temin edilmesinde büyük destek veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Hayri Türkyılmaz da, “Seçim döneminde söz vermiştim. Mudanya’da kimse kimsesiz kalmayacak ve kimse yatağa aç girmeyecek. Talihsiz bir olay yaşayan ve yangında tüm ev eşyaları kullanılmaz hale gelen genç çiftimize belediye olarak ev eşyalarını temin ettik. Bugün beni ziyaretlerinde evde yine bazı eksiklerin olduğunu belirttiler. Eksik eşyaları temin ederek yine kendilerine teslim edeceğiz. Çünkü kimse kimsesiz kalmayacak demiştik. Belediye olarak vatandaşlarımıza her zaman yardım elimizi uzatmaya hazırız” dedi. Başkan Türkyılmaz’ın ilgisinden büyük memnuniyet belirten Cihangir Bozkurt ve eşi, “Başkanımız yangın çıktığı andan, tadilat çalışmalarına kadar bize çok büyük destek oldu. Evimizin boyası, kapılarının tamiratına kadar her şeyi yapıldı. Eşyalarımızın büyük bölümü yine Başkanımızın desteğiyle sağlandı. Başkanımız başka eksiğimiz varsa onları da söyleyin, hemen destek olalım dedi. Kendisinin samimi ve içtenliği bize ayrıca güç vermiştir. Diğer kalan eşyalarımızın de temin edileceğini söyledi. Hatta bebeğimizin beşiğini de kendisinin alacağını söyledi. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizi kimsesiz bırakmadı” diye konuştular.

 

İŞTE GERÇEKLER!

Peki gerçekler ne? İşte evi yanan Cihangir Bozkurt’un babası Ahmet Emin Bozkurt’la yaptığımız görüşmede yüze vuran acı gerçekler. Kendisinden aldığımız izinle yaptığımız telefon görüşmesini olduğu gibi aşağıda aktarıyoruz:

“Biz kendisinden bir şey talep etmedik, istemedik. O bizleri çağırdı, çocuklarımla birlikte makamına ben de gittim. Çok güzel ağırladı bizi, ne eksiğiniz var diye sordu. Çocuklarım da eksiklerini söylediler, bazı ufak tefek şeyleri duyarlı vatandaşlarımız yerine getirmişti, sağ olsunlar. Oturma odası, çamaşır makine, fırın vs eksiğimiz vardı. Yanmasa da kullanılmaz hale gelmişti eşyaların tümü, hepsini atmak zorunda kalmıştık. Bu başkan olacak beyefendi “Tamam, maddi olarak yardım yapamayız belediye olarak, ama bütün eksiklerinizin tümünü yerine getireceğiz” dedi.

 

CEBİNDE AKREP Mİ VAR BAŞKAN?

Torunumun beşiği de yanmıştı, Başkan “Ben onu da kendi cebimden alacağım. Ada bebeğe benim hediyem olsun” dedi. En sonunda da bize bir fotoğraf alabilir miyiz diye sordu, biz de tabii dedik. O pozisyonda kim olsa olmaz demezdi zaten. Meğer düşünceleri farklıymış, art niyetli düşünerek istemiş o fotoğrafı. Biz oradan ayrıldık, daha o gün çıkar çıkmaz eksiklerini tamamladık diye bu haberi yapmışlar, aslında verilen hiçbir şey yok. Sadece torunuma ofisinden bir oyuncak verdi. Bize verilen tek şey bu! Biz bir süre bekledik, haber çıkardıklarına göre bir şey yapacaklar herhalde diye düşündük. Sonra belediyedeki alt kademedeki kişilerle de görüştük, gelen giden bir şey yok. Ellerini ayaklarını bizden çektiler ama kendilerine rant sağladılar. Bize verilen hiçbir şey olmadığı için ben Hayri beyin sosyal medyadaki sayfasından kendisine bunun yalan haberi olduğunu bildiğini söyledim ve kaldırması gerektiğini ikaz ettim. Yine de kaldırmadılar. Hala haber sitelerinde duruyor ve bu haber tümden yalan…”

 

YALAN HABER YAPANLAR HABER YALANLIYOR

Mağdur olmuş bir vatandaşı haberler yayınladıktan sonra devletin gücünü kullanarak makamına çağırtıp orada poz verip haber yalanlayan Başkan Hayri Türkyılmaz’ın bu açıklamalara ne diyeceğini hem biz hem de tüm Mudanya halkı merakla bekliyor. Mudanya Belediyesi’ne belki bu vatandaşları da çağırıp haber yalanlarsınız, ne dersiniz?

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…