Home GÜNCEL BEBKA, MERMERLE TASARIMI BİLECİK’TE BULUŞTURDU

BEBKA, MERMERLE TASARIMI BİLECİK’TE BULUŞTURDU

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2015 10:17
11 min read
BEBKA, MERMERLE TASARIMI BİLECİK’TE BULUŞTURDU için yorumlar kapalı
0

 ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik Belediyesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde organize edilen Bilecik Mermer Zirvesi, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvenin açılışında konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Bilecik ekonomisinin başında gelen sektörlerde tasarım ve inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesi, ekonomimizin gelişmesi ve sürekliliği için çok önemlidir” dedi.

BEBKA (1)

2-13 Eylül 2015 tarihleri arasında “Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler” atölyelerinin yapılmasının ardından organize edilen zirvede, grafik tasarım ve heykel bölümünden öğrencilerin hayat kattığı tasarımlar hazırlanan sergi ile katılımcıların beğenisine sunuldu.

Mermer sektörünün ekonomik boyutlarıyla da ele alındığı zirveye, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Halis Nalbant,  BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalik Bakır, Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Bayram Kaya’nın yanı sıra, mermer sektörüne yatırım yapan önemli iş adamları ile tasarımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Zirve’de mermer sanayisini bir bütün olarak ele alan, sürdürülebilir büyüme, mermer sektöründe yeni teknolojiler, AR-GE, tasarım ve verimlilik konularına vurgu yapan panel ve sunumlar yapıldı.

“Bilecik mermeri, tasarımla yeniden şekil bulacak”

Zirvenin açılışında konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik mermerinin Türkiye ekonomisinde oldukça önemli bir yeri olduğuna değinerek, “Bilecik mermeri, Türkiye ekonomisinde önemli yer tutmakta ve Bilecik mermerleri hem ulusal hem de uluslararası pazarda çok iyi tanınmaktadır. Ancak, Bilecik mermerinin tasarımla yeninden şekil bularak, katma değeri daha yüksek ürünlere dönüşmesi ve kullanım alanlarının genişletilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylece, ulusal ve uluslararası pazarda rekabet gücünün artmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Nayir, “Bilecik ekonomisinin başında gelen sektörlerde tasarım ve inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesi, ekonomimizin gelişmesi ve sürekliliği için çok önemlidir. Bu kültürün gelişmesi tek tek kurumların çabası ile değil, ekonominin tüm ayaklarının birlikte hareket etmesi ile gelişebilir” dedi.

“Bilecik adına bir hayal gerçekleşiyor”

Bugünü Bilecik için bir hayalin gerçekleştiği gün olarak nitelendiren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, “Bilecik ekonomisinin en önemli unsuru olan mermerin daha fazla katma değer sağlaması adına gerekli çalışmalar bugüne kadar yapılmadı. Ama bugün BEBKA’nın öncülüğünde şehrimiz adına bir hayal gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mermer Zirvesi’nin Bilecik adına oldukça önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren Yağcı, “Mermer Zirvesi, Bilecik’in mermerin sanatla buluştuğu bir şehir olması bakımından büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

“İller arası dayanışmayı artıracak”

Zirvenin BEBKA Bölgesi’nde yer alan iller arasındaki dayanışma ve işbirliğini artıracağına inandığını belirten BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Ömer Zeydan da, “Mermer sanayisini bir bütün olarak ele alacağımız zirvede, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında işbirliklerinin geliştirilmesi ile sürdürülebilir büyümeye açısından önemli bir adımdır. Bu kapsamda bugün burada, mermer sektöründe vizyon, yeni teknolojiler, AR-GE, tasarım ve verimlilik başlıkları altında iç pazardaki gelişmeleri ortaya koyacağız. Bir yandan da ihracattaki başarının artarak sürdürülebilmesi için hedef dış pazarları irdeleyeceğiz” dedi.

“Tasarım ve inovasyon anahtar kelimeler”

BEBKA olarak bu yıl tasarım ve inovasyona yöneldiklerini söyleyen BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, “BEBKA olarak 2015 yılında tasarım ve inovasyon kavramlarına ağırlık verdik. Çünkü yüksek katma değer sağlama, ihracatı artırma ve Ar-Ge projeleri üretme anlamında bu kavramların anahtar olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda bu yıl içerisinde bölgemizde bulunan üç ilde de önemli etkinlikler düzenledik. Bunların sonuncusu olan Bilecik ayağında da mermerle tasarımı buluşturduk. Bizler, Bilecik için mermerin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla sektör temsilcilerinin destekleriyle önümüzdeki dönemde katma değer ve üretimi artırmak adına yeni çalışmalar da yapacağız” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Prof. Fikret Uçar, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri ‘Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor Atölye Çalışması’ ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

Atölye çalışmaları sunumunun ardından Emedya Design firmasından Gökhan Karakuş, ‘Hiperarkaik Tektonik – 21. Yüzyıl Mermer Mozaikler: Dijital Teknoloji ve Zanaat, Matematiksel Formül ve Geometriden Forma’ başlığıyla bir sunum yaptı. Öğleden sonraki bölümde ise Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul’un moderatör olduğu ‘Mermer Sektöründe Yeni Teknolojiler, AR-Ge, Tasarım ve Verimlilik’ konulu panelde Gökyar Mermer’den Osman Keleş,  Silkar firmasından Nurtaç Akgöz ve Gökhan Karakuş katılımcılarla mermer ve tasarım konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Zirve kapanış konuşmalarının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…