Home EKONOMİ PLASTİK SEKTÖRÜNÜN YOL HARİTASI ÇIKARILDI

PLASTİK SEKTÖRÜNÜN YOL HARİTASI ÇIKARILDI

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2015 10:55
3 min read
PLASTİK SEKTÖRÜNÜN YOL HARİTASI ÇIKARILDI için yorumlar kapalı
0

Plastik ve ambalaj sektöründe Türkiye’nin en etkin iş adamı dernekleri arasında yer alan BURPAS, (Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği), PLASFED(Plastik Sanayicileri Federasyonu) Delege Çalıştayı’na katıldı.

BURPAŞ (2)

İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen çalıştaydaPLASFED’in kısa, orta ve uzun vadeli amaçları, temel ilke ve politikaları, hedef ve öncelikleri, bu hedeflere ulaşmak için izlenecek yöntem ve kaynaklar belirlendi. Çalıştay’a PLASFED Genel Başkanı Selçuk Aksoy, PLASFED yönetim kurulu üyeleri ve PLASFED delegeleri katılım sağladı. Çalıştaydasektördeki genel sorunlarla ilgili 70 konu başlığı ele alınırken sorunların çözümüyle ilgili 30 başlıklı bir yol haritası çıkarıldı.Sektörün temel sorunlarının nitelikli personel eksikliği, sektöre ara eleman sorununu sona erdirecek eğitim kurumlarının bulunmayışı, bölgesel teşviklerde sorunlar yaşanması, üniversite sanayi işbirliğinin ve federasyonun lobi gücünün yetersiz oluşu gibi konularda görüş birliğine varıldı.

Sektörel sorun alanlarının belirlenmesinin ardından grup çalışmalarına geçildi. Gruplar, kendilerinin belirlediği sorun alanları için kapsamlı bir analiz yaptı. Analizin ardından sektörün tüm katılımcıları kendi çözüm önerilerini üretti.

BİLİKTÜ: SEKTÖRÜMÜZ AÇISINDAN HAYATİ KONULARI ELE ALDIK

Çalıştayın ardından değerlendirmelerde bulunan BURPAS Başkanı İlker Biliktü, “Plastik ve kauçuk sektörüyle ilgili faydalı bir çalıştay oldu. Tüm sorunlarımızı kayda geçirme fırsatı yakaladık” dedi.  Sektörün en temel sorunlarından bir tanesinin nitelikli eleman eksikliği olduğunu vurgulayan Başkan Biliktü, “Bu sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirmek, plastik ve plastikle ilgili kamu kurumlar ve STK’lar arasında güçbirliği sağlamak sektör temsilcileri olarak öncelikli görevimiz. Çalıştaydan çıkan çözüm önerilerini en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…