Home EKONOMİ BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİ YÜZDE 31 ARTTI

BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİ YÜZDE 31 ARTTI

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2015 10:53
4 min read
BTB’NİN 9 AYLIK İŞLEM HACMİ YÜZDE 31 ARTTI için yorumlar kapalı
0

Bu sene kuruluşunun 91. yılını kutlayan Bursa Ticaret Borsası’nda (BTB) yılın 9 aylık bölümünde gerçekleşen işlem hacmi 1 milyar 396 milyon 275 bin liraya ulaştı. BTB’nin Ocak-Eylül ayları arasındaki işlem hacminde 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 31 oranında artış meydana geldi.

Bursa Ticaret Borsası’nın yılın 9 aylık döneminde gerçekleştirdiği işlem hacmindeki artışla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Bursa her geçen gün büyüyor. Ayrıca Bursa’da gıda tarım ve hayvancılık sektörü çok önemli gelişmeler gösteriyor. Biz de Bursa Ticaret Borsası olarak hizmeti üyemizin ayağına kadar götürüyoruz. İşlem hacmindeki artışta bu faktörler etkili oluyor” dedi.

Borsa kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talebin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Matlı, 2015 yılı için öngörülentarımsal ürün rekoltesindeki artışın işlem hacminiolumlu etkilediğini söyledi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın verdiği bilgiye göre, yılın 9 aylık döneminde Bursa Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 482 milyon 378 bin lira ile zeytin ilk sırada yer aldı. 262 milyon 459 bin liralık işlem hacmi ile canlı hayvan ve et ürünleri ikinci, 164 milyon 593 bin liralık işlem hacmiyle yaş sebze ve meyve ürünleri ise üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca yılın ilk 9 ayında en çok işlem gören ürünler arasında 63 milyon 950 bin liralık işlem hacmiyle ayçiçekyağı işlem hacmi dikkat çekiyor.

BURSAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

BORSA (1)

Bursa Ticaret Borsası’nın bu yıl kuruluşunun 91. yılını kutladığını belirten Matlı, “Borsa Meslek Komitelerimiz ile Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz başta olmak üzere bütün organlarımızla ve elbette Bursa Ticaret Borsası’nın bütün üyeleriyle Bursamız için çalışıyoruz. Bir taraftan güvenli gıda konusunda ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde faaliyetlerimize aralıksız bir şekilde devam ederken, diğer taraftan Bursa Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle Canlı Hayvan ve Entegre Et Borsası’nı Bursamıza ve ülkemize kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …