Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD KOSOVA BUSİNESS FORUM’UNDA

BALKANTÜRKSİAD KOSOVA BUSİNESS FORUM’UNDA

- Guncellenme Tarihi: 14 Ekim 2015 11:03
4 min read
BALKANTÜRKSİAD KOSOVA BUSİNESS FORUM’UNDA için yorumlar kapalı
0

Kosova’nın Prizren kentinde bu yıl 2.si düzenlenen ‘Business Forum 2015’de stand açan BALKANTÜRKSİAD büyük ilgi gördü.

Balkanlar ile gerek ticari gerek sosyal gerekse de kültürel anlamda bir köprü olan BALKANTÜRKSİAD, Balkanlar’a değer katan her etkinlikte yer alarak Bursa’yı temsil ediyor. Ekim ayının ilk haftalarında Kosova’da 2.si gerçekleşen ve dünyanın birçok ülkesinden 120 civarı katılımcının olduğu ‘Business Forum 2015’destand açan BALKANTÜRKSİAD, Bursa ve Balkanlar arasında köprü olmayı sürdürüyor.

En ilgi gören stand…

Fuarda stand açarak büyük ilgi gören BALKANTÜRKSİAD’ıYönetim Kurulu Üyesi Fatih Şakir temsil etti. Fuarda en ilgi gören standların başında olan BALKANTÜRKSİAD’ın standını Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müfera Şinik, TC Kosova Başkonsolosu Selen Evcit, TC.Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Tamer Topaloğlu, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü’nün yanı sıra birçok iş adamı, siyasetçi ve vatandaş ziyaret etti.

Prizren Sanayi bölgesindeki yatırım konularının ve iş fırsatlarının değerlendirildiği ve inşaat, tekstil, gıda, çelik gibi sektörlerde üretim yapan firmaların standlarına ev sahipliği yapan fuarda BALKANTÜRKSİAD’ı temsilen yer alan Şakir, “Gerek Kosova’da gerekse de Prizren’de çok sıcak ve yakın ilgi ile karşılandık. Bursa’dan geldiğimizi duyanlar çok mutlu oldular. Kosova tabi yeni kurulmuş genç bir Cumhuriyet. İnşallah çok çalışarak BALKANTÜRKSİAD gibi derneklerin de yardımlarıyla güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. O amaçlarla buradayız” dedi.

Kosova yeni bir pazar…

Fuar temaslarını da değerlendiren Şakir, Kosova’nın yatırım için önemli ve yeni bir Pazar olduğunu vurguladı. Kosovalı iş adamlarının inşaat ve tekstil alanında çeşitli işbirliklerine açık olduklarını belirten Şakir, “Bursa’dan dernek olarak bir tek biz vardık. Bursa’yı Kosova’da en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Kosova yatırım yapmak için güzel bir pazar. Bizlerden de yatırım bekliyorlar. BALKANTÜRKSİAD olarak Bursa ile yapılabilecek iş birliklerini değerlendirdik ve bunun hem Bursa’ya hem de Balkanlara katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıs…