Home GÜNCEL HANGİ ESNAFIN DOSTU?

HANGİ ESNAFIN DOSTU?

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2015 12:08
8 min read
HANGİ ESNAFIN DOSTU? için yorumlar kapalı
0

YÜKSEK ORANDA GERÇEKLEŞTİRİLEN KİRA ORANLARI NEDENİYLE İLÇE ESNAFINI ZOR DURUMDA BIRAKAN MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ’A ESNAF DOSTU BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Belediye mülkiyetindeki dükkanlarda gerçekleşen yüksek oranlardaki kira oranları Mudanya esnafının boynunu bükmüşken, ilçe halkı başkanın aldığı ödül ile şaşkına döndü.

Türkyılmaz, Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından verilen “Yılın En Başarılı ve En Esnaf Dostu Belediye Başkanı” ödülünü aldı!

Peki, ilçede tartışmalar sürerken nasıl oluyor da Hayri Türkyılmaz yılın en esnaf dostu belediye başkanı olabiliyordu? Konuyu Mudanya Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta’ya sorduk.

Başkan Usta gazetemize yaptığı açıklamada sadece söz konusu ödül ve ödülü veren derginin kendi teşkilatları ile ilgisinin bulunmadığını, değerlendirme kısmında ise Mudanyalı esnafın görüşünün alınmadığını söyledi.

Emir Ali Usta Röportajı (1)“BİZLE İLGİSİ YOK”

Usta; “Şunu söylemek isterim ki, ödülü veren kurumla bizim teşkilatlarımızın arasında hiçbir bağ yok. Bizim kooperatif olarak yaklaşık altı bin üyemiz var. Böyle bir ödül verilmeden önce keşke Mudanya esnafına danışılsaydı.

Malumdur ki, 109 belediye kiracısı esnafımıza tahliye kararı verildi. Boşaltılan dükkânlarda ihale yapılacak. Biz esnafımızın hakkını savunduğumuz için zor durumda bırakıldık. Kefalet Kooperatifi binamıza ceza kesildi, benim kendi evime ceza mühürlendi! Evi yeni yapıyorsun dendi. Bilirkişi raporunda ev 45 yıllık çıktı.

Ödül olayı tam bir komediye dönüştü. Özellikle sosyal medyada yazılanların haddi hesabı yok. Bütün bunlar başkanın kendisine zarar veriyor.”

MUDANYA’DA BEŞ ABONE

“Türkiye Esnaf Haber Dergisi isimli bir dergi tarafından verilmiş ödül. Bu derginin Mudanya’da sadece birkaç abonesi var. Esnafın oylayarak verdiği bir ödül değil bu.”

DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ

Başkan Emir Ali Usta açıklama yapmaktan kaçınsa da daha önceki basın açıklamalarını youtube aracılığıyla ulaştık. Emir Ali Usta, daha önce gerçekleştirdiği çeşitli basın açıklamalarında tebrik ettikleri ve yardımcı olmaya hazır oldukları Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilk icraatının esnafın dükkanları önündeki masa ve sandalyeleri kaldırtmak olduğunu söylemişti.

Çeşitli platformlarda açıklama yapan Usta’nın görüşleri şöyle olmuştu; “Başkan, belediye mülkündeki dükkânların kira bedellerinin rayiç hale getirileceğini söylemişti. 257 TL kira veren hal esnafının kirası 875 TL’ye çıktı. 3 Bin TL’den 6 Bin TL’ye yükselen kiralar var. Emsal olarak gösterdikleri olay ise bir dükkâna başvuran üç kişi arasındaki kira çekişmesi oldu. Ne olacak, birkaç arkadaş daha başvursa, çekişme olup kira 3 Bin TL olsa, tüm mülklerin kiralarını 3 Bin TL mi yapacaksınız?”

“Belediye Başkanı, Mudanya barışın başkenti diyor ama barışın başkentinde kavga var. Başkan Esnaf Odası ile kavgalı, sivil toplum örgütleri ile kavgalı, hemşeri dernekleri ile kavgalı. Atatürkçü Düşünce Derneği ile bile kavgalı.”

“Zeytincilerimizin sıkıntıları var, fırıncılarımızın sıkıntıları var, berberlerimizin sıkıntıları var. Belediye esnafın omuzları üzerine çıktı. 2014 yılındaki Mütareke Şenlikleri’nde 800 Bin TL para harcanmıştı. Bu para muhakkak Mudanya’nın tanıtımına bir şeyler katmıştır ama heba edilen paralar esnafın üzerine yüklenmeye çalışılıyor.”

“Mal Müdürlüğü, kendi mülkiyetindeki yerleri kiraya vermek ya da zam yapmak istediği zaman Esnaf Odası’na dilekçe vererek görüş alırdı. Devletin Mal Müdürlüğü bu. Mudanya Belediyesi’nde bu işler rafa kalkmış.”

“Başkanın esnafa borcu var. Esnafın odasını yıktı, kooperatifini yıktı ama kendi belediyeye kaçak kat yapıyor.”

“Esnafın ahını alırsanız bedelini ödeyemezsiniz, hukuk bu işin cevabını veremezse Allah sorar.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…