Home GÜNCEL MUDANYA’DAKİ ESNAF TOPLANTISININ ARDINDAKİ GERÇEKLER

MUDANYA’DAKİ ESNAF TOPLANTISININ ARDINDAKİ GERÇEKLER

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:26
7 min read
MUDANYA’DAKİ ESNAF TOPLANTISININ ARDINDAKİ GERÇEKLER için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi’nden servis edilen “KİRACILARLA YAPILAN TOPLANTIDA BAŞKAN TÜRKYILMAZ ALKIŞLANDI” haberi üzerine yaptığımız küçük araştırma sonucunda basına kapalı yapılan toplantının aslında aşağıda bulunan basın bülteninde yazıldığı gibi olmadığını gördük. Bültende yer aldığı üzere Başkan’ın alkışlandığı doğru, ancak mağdur kiracılar tarafından alkışlandığı tamamen gerçek dışı… Aldığımız bilgiye göre Başkan’ı alkışlayanlar, Trilye’de zeytin, zeytinyağı satmaları için kendilerine yer gösterilen kadınlar… Kaldı ki; bugüne dek bu esnafla Belediye arasında kira, yer vs. konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamış. Hatta, Başkan Türkyılmaz köyleri yıkatmak, sabunlatmakla ilgili icraatlarını anlatırken mağdur kiracılardan birinin “Yol yıkamanın bize faydası yok, biz ne olacağız?” diye bağırdığı gelen bilgiler arasında. Asılsız haber servis eden Mudanya Belediyesi’nin bu konuya nasıl bir açıklık getireceği merak ediliyor. Bu toplantıların basına kapalı yapılması da ilçede başka bir tartışma konusu oldu.

KİRACILARLA YAPILAN TOPLANTIDA BAŞKAN TÜRKYILMAZ ALKIŞLANDI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye mülklerindeki kiracılarla bir araya geldiği toplantıda, hiç kimseyi mağdur etmek istemediklerini, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde, yasaların ve mevzuatın izin verdiği ölçüde azami tolerans gösterileceğini vurgularken, Başkan Hayri Türkyılmaz’ı açıklamalarından dolayı alkışlayan kiracılar, çözüme yönelik bu çabanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde belediye kiracılarıyla bir araya geldi. Toplantıya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç Şenşekerci, Mudanya Belediyesi Hukuk Danışmanı Av.Serap Akkul, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen de katıldı. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, birlik, beraberlik ve barış içerisinde Mudanyalı hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermek amacıyla çalıştıklarını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, kimseyi mağdur etmek istemediklerini, yasalara ve mevzuata uymak zorunda olduklarını vurgulayarak, “Yasal zorunluluktan dolayı kiracısı olduğunuz dükkanların sözleşme süreleri dolduğu için sizlere yazılar geldi. Bu uygulamanın yasal zorunluluk olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şahsım olarak, dükkanlarınızdan çıkarılmanıza ve ekmek kapınızdan olmanıza asla razı değilim. Ancak yasal zorunluluk nedeniyle belediyeye ait bu dükkanları ihaleye çıkarmak durumundayız. Hiç kimseyi yerinden yurdundan etmek istemiyoruz. Ancak yasalar ve mevzuat çerçevesinde, belediye başkanı olarak elimizden geleni yapacağımız sözünü veriyorum. Geçmiş dönemlerde kira artışı yapılmadığı için bizim yaptığımız kira artışları çok gözüküyor. Ancak belediyemize gelerek denetleme yapan Sayıştay müfettişleri bu artışları yerinde buldu. Eğer bu artışları yapmasaydık bizler kamu malını zarara uğratmaktan dolayı suçlu olacaktık” dedi.Yasal süreçle ilgili açıklama yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, kiracıların da talep ve isteklerini dinledi.

“BAŞKANIMIZI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”

Uzun yıllar belediye mülkünde kiracı olduğunu belirten Mudanyalı esnaf, “Uzun yıllar belediye mülkündeki kiracılardan biriyim. Seçimlerde Başkan’a oy vermedim. Ancak bugün yapılan toplantıda gördük ki, yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Başkanımızın da yapabileceği bir şey yok. Yasaların izin verdiği ölçüde esnafa destek olacağının da sözünü verdi. Kendisine oy vermedim. Ama adaletten, haktan ve hukuktan yana olan başkanımızın sonuna kadar arkasındayım. Başkanımız da yasalar çerçevesinde ihale açmak zorunda olduklarını, biz esnafı mağdur etmemek istediklerini belirttiler. Kendisine şahsım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’dan TEKNOFEST’e Rekor Katılım

TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çalışmaları kapsamında düzenlenen &#…