Home GÜNCEL Nilüferli minikler can dostlarıyla buluştu

Nilüferli minikler can dostlarıyla buluştu

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2015 17:32
5 min read
Nilüferli minikler can dostlarıyla buluştu için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında minik öğrencileri  Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde ağırlayarak hayvanların korunması hakkında bilgilendirdi.

Nilüfer’de yaşayan tüm canlıların yaşama hakkına duyarlılık ilkesiyle sokak hayvanlarına yönelik çeşitli projelerin altına imza atan Nilüfer Belediyesi,  Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocukların hayvan sevgisini artırmak için renkli etkinlikler  düzenledi. Çeşitli animasyon gösterilerinin yer aldığı etkinliğe yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Hayvanların korunması ve çocukların bilinçlendirilmesi için düzenlenen etkinliğe Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Naci Kale, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sadet Taşkın, Bursa Veterinerler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker katıldı.

Etkinliğe katılan minik öğrenciler önce Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni gezerek can dostlarıyla tanıştı.

Düzenlenen törende konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Canlı neredeyse bizim orada olmamız gerekiyor” diyerek tüm canlıların yaşam haklarını koruduklarını belirtti. Kayaoğlu, “Nilüfer’de yaşamak her canlı için ayrıcalıktır  sadece insanlar için değil can dostlarımız  için de bu böyledir. Can dostlarımıza  Nilüfer’de yaşamanın ayrıcalığını yaşatmak için  hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye’de örnek olduk. Nilüfer Belediyesi olarak çalışmalarımız, hayvan dostlarımızı da düşünerek, onların yaşam hakkını da gözeterek devam ediyor. Özellikle sokak hayvanlarının sıcak yaz aylarında  susuz kalmaması, soğuk kış günlerinde de açlıkla baş başa kalmamaları için sürekli seferber halindeyiz. Hayvan sevgisi ve sokak hayvanları ile sahipli hayvanlarımıza her koşulda ve ihtiyaçta hizmet sunmaya ve taleplerini karşılamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör   yaptıkları çalışmaları aktarırken Bursa Veterinerler Odası Başkanı Sinan Sağlam da sokak hayvanlarının korunması için her gün bir bardak çay parasının yeterli olacağını söyledi.

unnamed

Konuşmaların sonunda Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden çocuklara “Can dostuna sahip çık” kitapçığı dağıtıldı. Etkinliğe katılan  çocuklar, uzun bacak ve Hacivat Karagöz’ün orta oyunuyla gönüllerince eğlendi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik 9 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…